Open classes z Valentino Zajtl in Anjo Baškovč!
Datum: 13. 4. 2024
Class Valentina: 17:00 - 18:30
Class Anja: 18:45 - 20:15
Lokacija: Dvorana PD Imani (nasproti slaščičarne Urška)
PRIJAVI SE
Več info najdeš tukaj.

Oglejte si kako so na Imanijevi zimski produkciji, poleg naših najmlajših, prvič zaplesali tudi plesalci iz Sevnice. Kliknite tukaj.
Zapri

Plesno društvo Imani


Plesno društvo Imani smo ustanovili leta 2007 z namenom spodbujanja in razvijanja ustvarjalnosti, združenja ljubiteljev plesa, organiziranja kulturnih dejavnosti, udeleževanja na kulturnih prireditvah, izvajanja odrske produkcije ter uresničevanja interesov na področju plesne umetnosti.

Plesalce izobražujemo v različnih plesnih tehnikah z rednimi treningi, seminarji, delavnicami in plesnim predstavami. Poučujemo sodobni ples, balet, hip hop, historične plese in izvajamo tečaje latinsko-ameriških ter standardnih plesov. Člani društva so predšolski in osnovnošolski otroci, srednješolska mladina in odrasli. V društvo je vsako leto včlanjenih okoli 250 plesalcev. Učitelji in plesalci so skozi leto prisotni na več kot 60. prireditvah v Sloveniji in tujini, kjer občinstvu predstavijo več kot 250 plesnih točk.

Zaradi velikega števila vsakoletnih kvalitetno izvedenih projektov v lastni organizaciji in velikega števila gostovanj, nam je leta 2013 Ministrstvo za kulturo podelilo status nevladne organizacije v javnem interesu.
Vsako leto organiziramo štiri plesne produkcije na katerih se občinstvu predstavijo vsi plesalci, ustvarimo plesno predstavo z večimi ponovitvami, se udeležujemo festivalov plesa v Sloveniji in tujini (Samobor, Zadar, Požega), z nastopi pa gostujemo na mnogih prireditvah v domačem Posavju, različnih slovenskih krajih in tujini.

Zelo uspešni smo tudi na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

S plesalci sodobnega plesa se udeležujemo tekmovanj v okviru Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije (JSKD RS): območne in regijske revije, državnega tekmovanja mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1, festivala otroških plesnih skupin PIKA MIGA in festivala plesne ustvarjalnosti mladih - ŽIVA. S plesalci hip hopa pa se udeležujemo pokalnih turnirjev in državnega prvenstva v okviru Plesne zveze Slovenije (PZS), ki je članica krovne športne organizacije Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) in mednarodnih plesnih zvez WDSF, WRRC in IDO. Z doseženimi odličnimi rezultati na državnih prvenstvih smo kot člani državne reprezentance uspešni tudi na evropskih in svetovnih prvenstvih.

Delo in trud plesalcev ter učiteljev je bil velikokrat poplačan z lepimi priznanji in osvojenimi odličnimi mesti na tekmovanjih.
Ob 10. jubileju društva, leta 2017, pa smo iz strani ObčineBrežice prejeli plaketo za uspešno delovanje na plesnem področju, vzgoje mladih plesalcev in pomemben prispevek pri razvoju plesa v občini, kar nam je bilo prav tako v veliko priznanje.

Imani v afriškem jeziku svahili pomeni upanje, vera. Verjamemo v uspešno dolgoročno delovanje našega društva in zaradi našega imena v to verjamemo še toliko bolj močno.


Ksenija Herakovič, dipl. ekon.
predsednica društva

Slogan društva:
Naj vas ples ovije v čudoviti svet ritma in gibanja!
Statut društva, z dne 23. 8. 2007 z registriranimi spremembami dne 8. 5. 2015, je na vpogled v pisarni društva na naslovu: Samova ul. 15, Brežice.

Članice uporavnega odbora:
  • Ksenija Herakovič, predsednica društva,
  • Rosana Horvat, podpredsednica,
  • Jerneja Rožman, tajnica,
  • Hedvika Lopatič, članica,
  • Sara Levičar, članica.

Podatki o društvu

Naziv: Plesno društvo Imani
Naslov: Opekarska ulica 10, SI-8250, Brežice
Davčna številka: 46401121
TRR: SI56 6100 0000 9712 375
Status društva: društvo s statusom nevladne organizacije v javnem interesu