Open classes z Valentino Zajtl in Anjo Baškovč!
Datum: 13. 4. 2024
Class Valentina: 17:00 - 18:30
Class Anja: 18:45 - 20:15
Lokacija: Dvorana PD Imani (nasproti slaščičarne Urška)
PRIJAVI SE
Več info najdeš tukaj.

Oglejte si kako so na Imanijevi zimski produkciji, poleg naših najmlajših, prvič zaplesali tudi plesalci iz Sevnice. Kliknite tukaj.
Zapri

Anja Zupančič

Anja Zupančič je plesalka, ki je svojo plesno pot začela v OŠ Brežice s plesno-navijaško skupino.

Leta 2004 se je priključila Plesni skupini Celestina, ki je v šoli delovala pod vodstvom Hedvike Lopatič. Zasedba, ki izvaja  historične plese 16., 17. in 18. stoletja je začela svojo plesno pot v okviru izbirnega predmeta Starinski in družabni plesi. Ko so članice skupine leta 2007 zaključile osnovno šolo, so se kot sekcija priključile Plesnemu društvu Imani.

Anjo s PS Celestina veže že več kot 15 let skupnega dela, bogato kulturno obdobje, izobraževanja in več kot 100 nastopov doma ter v tujini (Hrvaška, Avstrija in Poljska). S skupino je sodelovala v petih samostojnih celovečernih dogodkih:
Večer starih plesov (2006), Ustavimo čas (2009), Italijanski dvorski plesi (2011), Večer angleških podeželskih plesov (2012) in Celestina 10 let, jubilejni koncert ob 10. obletnici delovanja (2014), ki so za sabo pustili prijeten pečat in sledi zgodovine, vse tja do 400 let nazaj.

Udeležila se je več seminarjev in plesnih delavnic v Sloveniji in tujini. Svoje znanje je nadgrajevala pri različnih strokovnjakih s področja starinskih plesov: Lidija Podlesnik Tomàšikovà, Lieven Baert, dr.Michael Malkiewicz, Mary Collins….

Zraven izjemnih nastopov je ponosna tudi na vsa priznanja, ki jih je prejela kot članica PS Celestina: bronaste značke Mete Vidmar (2011), Priznanji ZKD Brežice za požrtvovalno, večletno delo na področju ljubiteljske kulture (2011), srebrne značke Mete Vidmar (2014), Plaketo občine Brežice (2014), priznanje ZKD Brežice ob 10. obletnici delovanja (2014), jubilejne značke za dolgoletno aktivno ustvarjaje na področju historičnega plesa (2022).

Svoje znanje historičnih plesov bo v Plesnem društvu Imani predajala naprej mlajšim in starejšim generacijam plesalcev.

strokovne in uspešne
Učiteljice
Sara Levičar

Sara Levičar

Balet in plesne pripravnice
Sara je plesalka in koreografinja. Končala je nižjo baletno šolo ter prva dva letnika Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani.
Podrobno
Simona Bortek

Simona Bortek

Tečaji družabnih plesov in poročni plesi
Simona je leta 2011 na Fakulteti za šport pridobila naziv profesor športne vzgoje in trener plesa.
Podrobno
Tjaša Oštir

Tjaša Oštir

Hip hop
Tjaša je plesalka in koreografinja. Svoje osnovnošolsko šolanje je najprej popestrila s popoldanskim plesnim krožkom salse, leta 2010 pa se je včlanila v Plesno društvo Imani.
Podrobno
Sanja Spirić

Sanja Spirić

Sodobni ples in tradicionalni pilates
Sanja univ. educ. bacc. art. je plesalka, koreografinja in pedagoginja za sodobni ples.
Podrobno
Nastja Rajkovič

Nastja Rajkovič

Hip hop in jazz
Nastja je plesalka in koreografinja, ki je svojo plesno pot pričela leta 2011 v Plesnem studio Novo mesto.
Podrobno
Larisa Brinovec

Larisa Brinovec

Plesne pripravnice
Larisa se je plesom pričela ukvarjati leta 2009, ko je s vpisom v Plesno društvo Imani pričela trenirati hip hop.
Podrobno
Karmen Lavrinšek

Karmen Lavrinšek

Plesne pripravnice
Karmen ples spremlja vse od majhnih nog in jo neprestano drži na svojih poteh. Pravi, da brez plesa ni življenja in da brez plesa njeno telo preprosto ne funkcionira pravilno.
Podrobno
Hana Lopatič

Hana Lopatič

Hip hop
Hana se s plesom ukvarja že od vrtčevskih dni. S šestim letom se je pridružila Plesnemu društvu Imani in pričela plesati hip hop.
Podrobno
Pika Dukič

Pika Dukič

Hip hop
Pika je mlada plesalka in koreografinja, ki se je s plesom prvič srečala v osnovni šoli. Leta 2016 se je včlanila v Plesno društvo Imani, kjer je kmalu ugotovila, da se želi s plesom resneje ukvarjati.
Podrobno
Žana Žniderič

Žana Žniderič

Plesne pripravnice in balet
Žana je na Glasbeni šoli Krško zaključila višjo stopnjo za sodobni ples (2013-2019), nakar se je leta 2019 priključila Plesnemu društvu Imani.
Podrobno
Anja Zupančič

Anja Zupančič

Historični plesi 16., 17. in 18. stoletja
Anja je plesalka, ki je svojo plesno pot začela v OŠ Brežice s plesno-navijaško skupino. Leta 2004 se je priključila Plesni skupini Celestina.
Podrobno