Vpis v plesno sezono 2023/2024 je še možen v nekatere skupine po predhodnem dogovoru. Info: 070 925 813
Meseca novembra pričnemo s tečaji družabnih plesov za odrasle pare
Zaplešite z nami!

 

Klikni za VPIS 
Zapri

Uspešen zaključek leta PD Imani

Proti koncu šolskega leta so se kar vrstili nastopi naših plesalcev, predzadnjo soboto v juniju pa so se vsi predstavili na letni produkciji, ki je bila v telovadnici Gimnazije Brežice. Zaplesali so člani sodobnega plesa in hip hopa, plesalci plesne pripravnice pa so zaključno produkcijo imeli že v mesecu maju. V polni športni dvorani so zaplesale skupine Sodobni ples  1+2, 3+4, 5+7, Ka' Bavidas Pelera mlajši in Ka' Bavidas Pelera, Hip hop 1+2, 3-5, Alter Ego, Sodobni ples in Hip hop odrasli, plesalci sodobnega plesa, ki so predstavili svoje miniature na tekmovanju Opus 1 in hip hop tekmovalci, ki so se vikend po produkciji udeležili državnega prvenstva Plesne zveze Slovenije. Plesalci so zaplesali v koreografijah naših učiteljev plesa: Eni Vesović, Samuel Samuel, Samo Marinč, Simona Bortek, Jerneja Rožman in Rosana Horvat. Na produkciji smo gostili goste iz Ljubljane: skupina Kaz U Not iz Plesnega društva Libero in Studio za svobodni ples. Iz sosednje hrvaške pa so prišli v goste plesalci iz Plesne udruge Gesta iz Zadra. Na plesišču telovadnice je bilo posebno vzdušje s polno energije in vali navdušenja.

Zadnji vikend v juniju pa je bil obarvan s festivalom v Piranu in državnim tekmovanjem v hip hopu. Najprej so se  plesalke skupin Alter Ego in Ka' Bavidas Pelera udeležile Festivala plesa Piran, ki se ga udeležujemo že od leta 2008. Zadnjo soboto in zadnjo nedeljo v juniju pa smo preživeli na Državnem prvenstvu Plesne zveze Slovenije 2015, ki je potekalo v Medvodah in na katerem so naši plesalci dosegli odlične rezultate:

V kategoriji Hip hop solo mladinke je društvo zastopalo kar pet tekmovalk: Tjaša Oštir je dosegla odlično 15. mesto, Alja Poldan 27. mesto, Hana Vrhovšek 38., Lea Motoh 39. in Tjaža Zupanc 49. mesto. V kategoriji Hip hop duo mladinci so Tjaša Oštir in Tjaša Zupanc dosegle odlično 22. mesto, Nana Bedek ter Alja Poldan  29. mesto. Vsem solo tekmovalkam in obema paroma je bila mentorica  Jerneja Rožman. Hip hop mala skupina mladinci Urban Chicks, v kateri plešejo Hana Lopatič, Ula Oštir, Vanja Maurano, Amadea Konc, Alja Poldan in Nana Bedek,  je osvojila odlično 11. mesto. Vse navedene tekmovalke v solo, duo kategoriji in mali skupini ter plesalci Nika Jerončič, Lita Ana Uršič, Nives Tomše, Tinkara Kozole, Karin Šuler, Zala Roguljič in Primož Bogner pa so v kategoriji hip hop velika formacija mladinci dosegli prav tako odlično 15. mesto. Koreograf in mentor male skupine in velike formacije je Samo Marinč.

Naši plesalci sodobnega plesa pa so se tekmovanja udeležili že v mesecu aprilu. Na 23. državnem tekmovanju mladih plesnih ustvarjalcev OPUS-1, ki je potekalo v Ljubljani, so s plesnimi miniaturami, na temo podoba-telo-gib, dosegli odlične rezultate: zlato priznanje je za avtorski ples prejel Timotej Hribar, ki se je predstavil s točko z naslovom Sončni zahod. Srebrno priznanje sta za avtorski ples prejeli: Ema Zevnik za točko z naslovom Navdih in Veronika Strnad za točko z naslovom Skrivnost čopiča. Prav tako srebrno priznanje so za skupinsko delo – duet prejele naslednje plesalke: Zala Mucko in Nika Ozimc za točko Dve podobi enega življenja, Katarina Leskovar in Timeja Vučajnk za točko Punca s slike ter Ana Radić in Zala Rostohar za točko Popoln kip.

Na regijski reviji plesnih skupin Dolenjske, Bele krajine in Posavja »Plesne miniature«, ki je potekala 28. maja v Šentjerneju pa so nastopili najboljši plesni sestavi teh območij. Strokovna selektorica Tina Valentan je po končanih območnih plesnih revijah v Novem mestu, Krškem in Brežicah pripravila program za regijsko plesno revijo. Iz našega društva sta bili na regijsko revijo izbrani dve plesni skupini iz Sekcije sodobni ples in sicer Sodobni ples 1+2 s točko Snežinke na delu ter skupina Ka' Baviadas Pelera mlajši s točko Vroča čokolada s cimetom. Obe točki pod mentorstvom in v koreografiji Rosane Horvat sta prejeli srebrno priznanje.

Vsi rezultati so lepa popotnica in spodbuda za naslednje šolsko leto.

Vsem našim plesalcem iskreno čestitamo za vse dosežke na tekmovanjih, za vse izpeljane nastope na prireditvah, plesnih predstavah in festivalih. Želimo vam lepe počitnice, ki naj trajajo čim dlje!
Uspešen zaključek leta PD ImaniUspešen zaključek leta PD ImaniUspešen zaključek leta PD Imani