Fotografije iz premiere plesne predstave JAZ-ONI MI.
z dne 17. 11. 2022 najdete tukaj.

Vabimo vas na ZAČETNI in NADALJEVALNI tečaj družabnih plesov s pričetkom v mesecu januarju 2023!
Vpis tukaj.
Zapri

Septembra 2016 vrnitev projekta Pihalni orkester Krško v risankah

Projekt Pihalni orkester Krško v risankah se vrača na oder Kulturnega doma Krško.
Z velikim veseljem vam sporočamo, da bomo 17.9.2016, ob 19.00, predstavo ponovili.. Premierno je bila predstavljena lanskega novembra in si jo je ogledalo kar 2.700 gledalcev, kar je zavidljiv podatek za ljubiteljsko kulturo v Sloveniji.

Naši plesalci bodo zaplesali v šestih skladbah iz Disneyevih risank, ki jih bo zaigral Pihalni orkester Krško. Zgodbe risank bodo na odru upodobili plesalci plesnih skupin Sodobni ples 3, Ka' Bavidas Pelera in Alter Ego.
Obljubljamo, da bo letos še bolje in tudi kaj novega :)

V galeriji si lahko ogledate fotografije iz lanske predstave, na prvi strani spletne strani pa promocijski video.

Vstopnina:
- v predprodaji: 12 € za odrasle in 6 € za mlade do 18. leta starosti
- na dan koncerta: 15 € za odrasle in 8 € za mlade do 18. leta starosti
 
Predprodaja, prodaja in rezervacije vstopnic vsak delovni dan med 10. in 12. ter med 15. in 17. uro ter uro pred prireditvami na blagajni Kulturnega doma Krško; tel.: 07 488 01 94 ali na blagajna@kd-krsko.si.
 
 
ORGANIZACIJA
Kulturno društvo Pihalni orkester Krško

SOORGANIZACIJA
Kulturni dom Krško

IZVAJALCI IN SOORGANIZATORJI
Plesno društvo Imani
Mažoretni klub Baton Krško

UMETNIŠKI VODJA
Dejan Žnideršič

REŽIJA IN PRODUKCIJA
Darja Dobršek

KOPRODUKCIJA
Aleksandra Žnideršič, Anja Jukič, Boris Šeško, Gašper Vodeb, Gregor Colner, Tamara Vardič, Tanja Božičnik, Tatjana Žoher, Ksenija Herakovič, Darja Planinc

KOREOGRAFIJA
Eni Vesovič, Samo Marinč in Samuel Samuel (PD Imani)
Mojca Brilej, Mateja Jerkovič (MK Baton)

KOSTUMOGRAFIJA
Ane in Mateja Jeličić

KONCERT ORKESTRA

Predstavljajte si risanko brez glasbe! Ni mogoče!
Alan Menken je eden tistih skladateljev, ki sodeluje z Disneyem že vrsto let in je napisal glasbo za risanke kot so Beauty and the Beast, Pocahontas, The Hunchback of Notre Dame in mnoge druge. Elton John je imel ključno vlogo pri The Lion King. Danes pa je še vedno popularen Frozen in njegov Let it go.

In če vam zaigramo to glasbo, pa njej ne dodamo sliko, bo vaša izkušnja drugačna kot če glasbi ne dodamo nič.

Zato bomo za vas pripravili posebne efekte, ki vam bodo skupaj z glasbo našega orkestra privabilo nasmeh na vašem obrazu in koncerta ne boste pozabili še nekaj časa.
Za še bolj čarobno vzdušje se nam bodo na odru pridružili plesalci Plesnega društva Imani Brežice in Mažoretnega kluba Baton Krško. Z njihovo pomočjo bomo lahko predstavili zgodbe iz risank.

DIRIGENT: DEJAN ŽNIDERŠIČ

se je kot enajstletni deček začel učiti bariton pri profesorju Dragu Gradišku in že po dveh letih tega zamenjal s pozavno. Pod mentorstvom Francija Arha je uspešno opravil sprejemni izpit na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani (SGBŠ) in se tako odločil za poklic glasbenika.

Ob zaključku šolanja na SGBŠ, leta 1998, je uspešno opravil avdicijo za pozavnista v Orkestru slovenske policije, kjer pa je igral le slabo leto. Istega leta je s kvartetom pozavn osvojil zlato plaketo na tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije. Leto kasneje je na istem tekmovanju s pozavno zmagal v svoji skupini. Med služenjem vojaškega roka se je odločil, da bo v vojski ostal še nekaj časa, tokrat kot glasbenik in član Orkestra slovenske vojske, kjer je zaposlen še danes.

Že v mladih letih je imel veliko željo postati dirigent. Želja se mu je uresničila meseca septembra 2002, ko je prvič stopil pred orkester in ga pripravil za sodelovanje na koncertu ob 90-letnici rojstva Bojana Adamiča v Velenju, novembra istega leta. Od marca 2004 pa je uradni dirigent Pihalnega orkestra Krško.

PLESNO DRUŠTVO IMANI

Plesno društvo Imani smo ustanovili leta 2007, s ciljem približati svet plesne umetnosti otrokom, mladini in odraslim, jih izobraževati na področju plesne umetnosti in s tem bogatiti kulturno življenje v ožjem in širšem okolju.
Osnovni namen društva je spodbujanje in razvijanje ustvarjalnosti na področju plesa, druženje ljubiteljev plesa, organiziranje kulturnih dejavnosti, udeleževanje na kulturnih prireditvah, izvajanje odrske produkcije ter uresničevanje interesov na področju plesne umetnosti.
Plesalce izobražujemo v različnih plesnih tehnikah z rednimi treningi, seminarji, preko plesnih delavnic in s plesnim predstavami.
Poučujemo hip hop, sodobni ples, džez ples, balet in historične plese (plesi 16. in 17. stoletja). V društvu plešejo plesalci od 4. leta starosti naprej, združeni pa so v 19 plesnih skupin.
S svojimi nastopi sodelujemo na mnogih prireditvah v Posavju in po ostalih krajih Slovenije ter v tujini. Uspešno se udeležujemo občinskih, regionalnih in državnih plesnih revij, festivalov plesa (Piran, Požega, Zadar, Karlovac), tekmovanj na državnem (tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1, državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije) ter evropskem nivoju (evropsko prvenstvo v hip hopu). Vsako leto izvedemo štiri plesne produkcije, na katerih se občinstvu predstavijo vsi naši plesalci in plesno predstavo, ki je večkrat uspešno ponovljena.
Učitelji in plesalci so izjemno aktivni, saj so skozi leto prisotni na več kot 60. prireditvah v Sloveniji in tujini, občinstvu se predstavijo z več kot 200 plesnimi točkami.
MINISTRSTVO ZA KULTURO je leta 2013 delo društva nagradilo in nam podelilo STATUS DRUŠTVA V JAVNEM INTERESU.

Plesno društvo Imani Brežice
Ksenija Herakovič
predsednica društva

Slogan društva: ''Naj vas ples ovije v čudoviti svet ritma in gibanja!''

KOREOGRAF: SAMUEL SAMUEL

Samuel Samuel prihaja iz Nove Zelandije. Zaključil je šolo baleta in sodobnega plesa na New Zealand School of Dance. Izkušnje si je kot učitelj plesa in profesionlani plesalec 18 let nabiral po celem svetu. Sodeloval je v plesnih predstavah na ladjah križarkah, delal je za televizijo in film ter gledališče. Igral je v filmu "Lord of the Rings" v katerem je bil tudi kaskader, kot igralec in plesalec pa je sodeloval v mjuziklih "West Side Story" in "Jungle Book". V Plesnem društvu Imani Brežice poučuje sodobni ples, džez ples in balet.

KOREOGRAFINJA: ENI VESOVIĆ

se je na področju plesa pričela izobraževati v "Školi suvremenog plesa Ane Maletić". Svoje znanje je nadaljevala nadgrajevati z obiski ur iz področja sodobnega, modernega plesa in baleta ter skozi številne delavnice z domačimi in tujimi plesnimi pedagogi. Po zaključenem študiju psihologije v Zagrebu, se je vpisala na Akademijo za ples v Ljubljani. Pred in med študijem je kot izvajalka sodelovala v plesnih in gledaliških predstavah. Kot koreograf dela na avtorskih projektih s plesnim društvom v Zagrebu (Studio za suvremeni ples) in z njihovo skupino mlajših plesalcev (Podmladak Studia za suvremeni ples). V Plesnem društvu Imani Brežice je mentorica in koreografinja skupinam sodobnega plesa.

KOREOGRAF: SAMO MARINČ

se je s plesom prvič srečal pri 10. letih, ko je pričel trenirati džez balet in step, nekaj let kasneje pa je pričel trenirati hip hop. Redno se je udeleževal plesnih tekmovanj v okviru PZS in drugih plesnih zvez v tujini. V teh letih je s svojo plesno skupino postal večkratni državni, evropski in svetovni prvak v disciplinah show dance, step in hip hop. Redno se je pojavljal v zabavnih oddajah: Zoom, Spet doma, X-faktor, Slovenija ima talent, sodeloval je na prireditvah Viktorji, Miss Universe, Unicefova prireditev, Nike konvencije, na koncertu skupine Siddharta in na otvoritvi športne dvorane Stožice ter na košarkarskih tekmah Evrolige. Sedaj nadaljuje svojo pot v vlogi plesnega trenerja v Plesnem društvu Imani Brežice, kjer poučuje hip hop.

MAŽORETNI KLUB BATON KRŠKO

Začetek mažoretne dejavnosti v Krškem sega v leto 2009. Danes društvo združuje 25 mažoret, ki trenirajo v treh starostnih skupinah. Mozaik preteklih 5-ih let sestavljajo številni nastopi in uspehi, segajoči na državnih prvenstvih, kot tudi na drugih tekmovanjih. Naše delo pa niso le tekmovanja, temveč tudi skrb za vzgojo, učenje otrok skozi naše programe in izoblikovanje naših članic v zrele in odgovorne mažorete. Društvo se poleg tekmovanj redno udeležuje tudi različnih nastopov na športnih in kulturnih dogodkih (rokometne, nogometne tekme, Speedway, ipd.), kjer s ponosom zastopa Občino Krško in Republiko Slovenijo. Društvo sodeluje s številnimi organizacijami, pri promociji različnih podjetij, kateri cilj je tudi pojavljati se na raznih sprejemih, protokolih, delati kot hostese ter delovati globalno in se širiti izven mej Slovenije. Mažoretni klub Baton vas nauči korakati v ritmu ter vrteti mažoretno palico. Ponuja veliko rekreacije, plesnih korakov, discipline, odgovornosti, lepe drže, druženja, zabave, ipd.

Sprejemamo tudi nove članice. V mesecu septembru so vse vadbe za nove članice brezplačne, zato vas vabimo, da obiščete njihovo spletno stran, kjer imate zapisane vse informacije v zvezi z vpisom.

Darja Dobršek
predsednica kluba