Vabimo vas k vpisu v plesno sezono 2022/23!
Vpišete se tukaj!
Vpis poteka do zapolnitve prostih mest v skupinah.

Izvajamo programe za otroke, mladino in odrasle:
Plesna pripravnica, balet, sodobni ples, jazz, hip hop, tečaji družabnih plesov za odrasle in poročni plesi! 

Novost v letu 2022/23: pilates!
Razpisana nova skupina Pilates 2!

September mesec odprtih vrat za nove člane!
Več info tukaj!
Zapri

Sanja Spirić prejela bronasto odličje ZKD Brežice

V soboto, 6. februarja,  je na svečani prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku naša pedagoginja, mentorica in koreografinja Sanja Spirić prejela bronasto odličje ZKD Brežice.
 
Zveza je na prireditvi podelila eno priznanje, dve bronasti, tri srebrna in dve zlati odličji ter dve častni priznanji ZKD Brežice za leto 2021.
Bronasto odličje je priznanje, ki se podeljuje za posebne dosežke. Le-ti so rezultat stalne, celovite in načrtne dejavnosti vpletene v kulturni program občine in pomenijo posebno pomemben prispevek k razvoju ljubiteljske kulturne dejavnosti v občini.

Sanjino delo je bilo na svečani prireditvi opisano z naslednjimi besedami:

Sanja Spirić izjemna plesalka, mentorica, koreografinja in pedagoginja. V PD Imani  je svojo pot pričela kot plesalka v skupini Ka' Bavidas Pelera. Nastopala je v celovečernih predstaveh in se zelo uspešno predstavljala na državnih tekmovanjih mladih plesnih ustvarjalecv OPUS 1. Leta 2010 se je uvrstila na mednarodno tekmovanje OPUS 1, kjer je prejela posebno pohvalo za koreografijo v celoti. Strast do plesa jo je vodila na Akademijo dramske umetnosti v Zagrebu – Oddelek za sodobni ples, pedagoška smer, ki jo je uspešno zaključila. Svoje znanje nadgrajuje tudi na izobraževanjih, ki so organiziranja v okviru JSKD in drugih organizacij, na katerih poučujejo svetovno znani in priznani plesni pedagogi.

Od leta 2017 kot mentorica s skrbno organiziranim, vztrajnim in učinkovitim delom zelo uspešno predaja svoje znanje na mlade plesalce v PD Imani. Pri ustvarjanju koreografij sta v ospredju njeni inovativnost in visoka strokovnost, pri delu s plesalci pa predanost in kakovostna nadgradnja plesnega znanja. Z vodstvenim in operativnim delom je bila vključena v organizacijo večih prepoznavnih dogodkov društva, od leta 2021 pa je tudi predsednica sekcije za sodobni ples.

Kot asistentka koreografije je soustvarjala predstavo Simfonija giba (2018) in kot koreografinja, mentorica in izvajalka odmevno predstavo Tavanje (2020).

Vsako leto je tudi mentorica plesalcem, ki se udeležujejo državnega tekmovanja OPUS 1. S skupinami, ki jih poučuje, se uspešno udeležuje plesnih revij na območni, regijski in državni ravni. Kljub težkim epidemiološkim razmeram v preteklem letu je z dvema skupinama dosegla zlati priznanji na državnih plesnih festivalih: na festivalu »Pika miga 2021« in festivalu »Živa 2021«.

Več o svečanem dogodku najdete tukaj.
Sanja Spirić prejela bronasto odličje ZKD BrežiceSanja Spirić prejela bronasto odličje ZKD Brežice