Fotografije iz premiere plesne predstave JAZ-ONI MI.
z dne 17. 11. 2022 najdete tukaj.

Vabimo vas na ZAČETNI in NADALJEVALNI tečaj družabnih plesov s pričetkom v mesecu januarju 2023!
Vpis tukaj.
Zapri

Pisano na letni produkciji MAVRIČNO POLETJE

V nedeljo, 19. 6. 2016, se je pred polno dvorano Gimnazije Brežice, na letni produkciji PD Imani, občinstvu predstavilo blizu 200 plesalcev društva in gostje iz Oddelka za sodobni ples Glasbene šole Krško. Dvorana je kar pokala po »šivih« od napolnjene energije plesalcev in občinstva, ki so zasedli celo dvorano.

V uvodnem govoru je predsednica društva Ksenija Herakovič predstavila delo društva v šolskem letu 2015/2016. Zaznamovano je bilo z zlatim in srebrnimi priznanji, ki so jih prejeli plesalci sodobnega plesa na 24. državnem tekmovanju mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1 in velikim uspehom plesalk na evropskem prvenstvu v hip hop-u, electric boogie-u in break dance-u, ki je bilo na začetku junija v Ostravi na Češkem. O dosežkih tekmovalcev OPUS-a 1 smo že poročali, tokrat pa objavljamo odličen rezultat iz evropskega prvenstva. V disciplini hip hop duo mladinci, sta pod trenerskim vodstvom Jerneje Rožman, plesalki Tjaša Oštir in Tjaša Zupanc v hudi konkurenci med več kot 100 pari osvojili odlično 34. mesto. V začetku meseca junija sta dve skupini sodobnega plesa na Regijski reviji plesnih skupin PLEŠEM.SI prejeli SREBRNO PRIZNANJE in sicer Sodobni ples 1b v koreografiji Sare Levičar in Sodobni ples 2 v koreografiji Eni Vesović. Zraven uspehov na tekmovanjih so v tem šolskem letu sodelovali v gledališki prestavi Kulturnega društva Drugi oder, v koprodukciji s Pihalnim orkestrom Krško šestkrat izvedli predstavo Pihalni orkester Krško v risankah, gostovali na dveh festivalih plesa na Hrvaškem in na prireditvi v Trstu v Italiji, izvedli kratko otroško plesno predstavo z naslovom Začarana pravljica in se tudi prijavili na oddajo Slovenija ima talent. Dogodkov je bilo preveč, da bi jih lahko vse našteli, saj so bili prisotni na več kot 60. prireditvah in občinstvu pokazali več kot 200 plesnih točk.

Tokrat so se plesalci na produkciji z naslovom MAVRIČNO POLETJE predstavili s pisano paleto plesnih zvrsti: sodobni ples, balet, džez balet, hip hop in historični plesi, v koreografijah Rosane Horvat, Jerneje Rožman, Sare Levičar, Hedvike Lopatič, Simone Bortek, Eni Vesović, Samuela Samuela, Sama Marinča in gostujoče koreografinje Katarine Gregorič. Zaplesale so plesne skupine: Plesna pripravnica 1 in 2 Vrtca Mavrica Brežice ter 3 Vrtca Najdihojca Dobova, Sodobni ples 1a, 1b, 2, 3,
Ka' Bavidas Pelera, Balet, Sodobni ples džez odrasli, Hip hop pionirji začetna, nadaljevalna, mladinci nadaljevalna, Alter Ego, PS Celestina, Hip hop tekmovalci solo, duo, mali skupini in formacija ter Fantovska skupina Oddelka za sodobni ples GŠ Krško. Vsi hip hop tekmovalci pa so se že uvrstili na državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih, ki poteka od 18. do 26. 6. 2016 v Medvodah. Hip hop discipline potekajo 25. in 26. 6. 2016 zato v društvu še ni konec šolskega leta, saj jih čaka teden intenzivnih treningov in državno prvenstvo v hip hop-u!

Na zaključku produkcije se je vodstvo društva zahvalilo zvestemu občinstvu in vsem, ki jih vzpodbujajo na njihovi poti ter čestitalo plesalcem in učiteljem za uspešno delo! Najmlajše plesalce pa je na produkciji presenetil tudi Škrat Gvido, ki so se ga razveselili in z veseljem z njim zaplesali na že poznano Gvidovo pesem o mestu Brežice :)
Pisano na letni produkciji MAVRIČNO POLETJEPisano na letni produkciji MAVRIČNO POLETJEPisano na letni produkciji MAVRIČNO POLETJEPisano na letni produkciji MAVRIČNO POLETJEPisano na letni produkciji MAVRIČNO POLETJEPisano na letni produkciji MAVRIČNO POLETJEPisano na letni produkciji MAVRIČNO POLETJEPisano na letni produkciji MAVRIČNO POLETJEPisano na letni produkciji MAVRIČNO POLETJEPisano na letni produkciji MAVRIČNO POLETJEPisano na letni produkciji MAVRIČNO POLETJEPisano na letni produkciji MAVRIČNO POLETJE