Obvestilo
Spoštovani, z 31. 12. 2020 sta pričeli veljati dve pomembni spremembi glede doniranja dohodnine.
Hvaležni vam bomo, če boste vi, vaši sorodniki ali vaši prijatelji med prejemnike donacij uvrstili tudi naše plesno društvo in s tem podprli naše plesalce.
Zapri

Maske ne zbrišejo nasmeha naših plesalcev

Članek objavljen v časopisu Posavski obzornik dne 11. 6. 2020:

Med epidemijo koronavirusa je Plesno društvo Imani stopilo skupaj in nadaljevalo svoje delo iz domačega okolja. Plesalce so spodbujali, da se udeležijo online treningov, ki so postali praksa vseh plesnih šol v Sloveniji. Treninge so v duhu prinašanja kar se da pozitivnega vzdušja učili brezplačno, saj je bil njihov cilj, da svojim plesalcem omogočijo ustvarjanje, sprostitev in jim podarijo občutek “normalnega življenja”. “Odzivi plesalcev in njihovih staršev so bili zelo pozitivni, vseeno pa so vsi komaj čakali, da se vrnejo nazaj v plesne dvorane,” so povedale učiteljice.

Kljub omejitvam ob začetku treningov iz strani NIJZ, je bilo veselje in vzdušje plesalcev več kot opazno. Plesalci v dvorane vstopajo z maskami in držijo varnostno razdaljo, vendar to ne vpliva na njihov zadovoljen nasmeh ob koncu treninga.
 
Ob širši sprostitvi zakonov, ko so se lahko nazaj v plesne dvorane vrnili vsi člani društva, je bilo društvo prisiljeno poiskati novo rešitev, ki bo nadomestila problematiko izvajanja njihovega tradicionalnega zaključnega dogodka. Ob koncu šolskega leta bodo namesto tradicionalnega nastopa objavili plesne posnetke vseh skupin s pripravljenim točkami.
 
Pred poletnimi počitnicami pa hip hop tekmovalce (soliste in pare), čaka še en pokalni turnir organiziran s strani Plesne zveze Slovenije. Slavnostno državno prvenstvo pa je zveza zaradi izrednih razmer prestavila na konec letošnjega oktobra.
 
Iz društva sporočajo, da s pozitivnim vzdušjem nadaljujejo s svojim delom in pozivajo vse ljudi željne plesa, da se jim pridružijo v naslednji sezoni! Vpisne liste najdete tukaj.

Anja Baškovč
Maske ne zbrišejo nasmeha naših plesalcevMaske ne zbrišejo nasmeha naših plesalcev