Vabljeni k vpisu v plesno sezono 2023/24!
Plesna pripravnica izven vrtca (za 3, 4 in 5 let stare)
Plesna pripravnica v Vrtcu Mavrica Brežice, v Vrtcu Najdihojca Dobova, v Vrtcu Ringa Raja Artiče - dodatna dejavnost v vrtcu (za 4 in 5 let stare)
Balet (od 6 let)
Sodobni ples (od 6 let)
Hip hop (od 6 let)
Jazz (od 7 let)

Pilates za odrasle
Tečaji družabnih plesov
Poročni plesi
 

Novi programi v Sevnici

Plesna pripravnica v Vrtcu Ciciban Sevnica - dodatna dejavnost v vrtcu (za 4 in 5 let stare)
Sodobni ples (od 6 let)
Balet (od 6 let)
Moderni plesi (od 11 let)
Lokacija plesnih vaj: Vrtec Ciciban Sevnica

Urnik je objavljen na tej povezavi.

 

VPIŠI SE
S plesnimi vajami smo pričeli s 4. 9. 2023, razen s plesnimi pripravnicami v vrtcih in s pilatesom za odrasle, ki pričnejo z mesecem oktobrom in tečajniki družabnih plesov, ki pričnejo z novembrom.

Vpis v skupine še vedno poteka.
Zapri

15. let delovanja Plesnega društva Imani

V soboto, 18. 6. 2022, so plesalci Plesnega društva Imani s predstavo IMANI+PLES = SREČA obeležili 15. obletnico delovanja društva. Pod žarometi luči Športne dvorane Brežice je pred več kot 700 gledalci zaplesalo 180 plesalcev iz vseh skupin društva. Dogodka, ki so ga po dveh letih premora zaradi epidemije, spet lahko izvedli v takšnem obsegu, so se v društvu nadvse veselili. Plesalci so zaplesali v koreografijah učiteljic: Larise Brinovec, Rosane Horvat, Sare Levičar, Tjaše Oštir, Nastje Rajkovič, Sanje Spirić in Valentine Zajtl. S tematikami plesnih točk pa so se sprehodili skozi zgodovino preteklih produkcij.

Na prireditvi so bile članom društva, tako plesalcem kot učiteljem, podeljene značke Mete Vidmar. Značke je, za večletno aktivno udejstvovanje na področju plesne umetnosti, podelil Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Prejelo pa jih je kar 75 plesalcev, ki vztrajajo v plesu pet in več let. Od tega je 38 plesalcev prejelo Bronasto značko za več kot 5 letno aktivno delovanje na področju plesne dejavnosti, 30 plesalcev Srebrno značko za več kot 10 letno in 7 plesalcev Zlato značko za več kot 15 letno aktivno delovanje na področju plesne dejavnosti. Bronaste, srebrne in zlate značke je prejelo tudi 9 učiteljic, Rosana Horvat in Sara Levičar pa sta za svoje več kot 30-letno udejstvovanje prejeli častno značko Mete Vidmar.

Podpredsednik sveta JSKD OI Brežice, Miran Kopinč je, ob čestitki in želji po nadaljnjem dolgoletnem ustvarjanju, predsednici društva Kseniji Herakovič predal Priznanje sveta območne izpostave sklada za izjemne dosežke pri organizacijskem delu in spodbujanju novih oblik in vsebin delovanja na področju plesne dejavnosti. Za dolgoletno uspešno in predano delo pa so se s posebno plaketo predsednici zahvalile tudi učiteljice iz društva.

Dogodek, ki so ga otvorili najmlajši plesalci plesne pripravnice, se je zaključil s prepletom treh tekmovalnih hip hop skupin in skupno koreografijo vseh plesalcev.

V počastitev 15. letnice je društvo že priredilo tudi krajšo baletno predstavo za otroke z naslovom Čarobni baletni copatki, ki jo je do sedaj izvedlo v treh izvedbah in bodo z njenim izvajanjem nadaljevali spet septembra. Jeseni pa pripravljajo še plesno predstavo s plesalci sodobnega plesa z naslovom Jaz – oni, Mi.

Vsem plesalcem in učiteljicam iskrene čestitke!

Vir: PD IMANI
FOTO: Matej Kramžer
15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani15. let delovanja Plesnega društva Imani