Rosana Horvat

Rosana Horvat je pedagoginja za sodobni ples, profesionalna plesalka in koreografinja.

Diplomirala je leta 1999 na plesni akademiji Alvin Ailey American Dance Center v New Yorku. Pedagoško in andragoško znanje je pridobila na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani in zaključila dvoletno izobraževanje STIK - strokovno izpopolnjevanje za pedagoge sodobnega plesa in ustvarjalnega giba, ki poteka v organizaciji JSKD.
 
Sodelovala je z vrhunskimi koreografi in plesala v plesnih predstavah v New Yorku, Sloveniji, Italiji, na Madžarskem in Hrvaškem: E. Mosley, F. Benjamin, Avila Weeks, F. Moore, CJ Hardy, Christine Hall, Nina Mavec Krenker, Uršulo Teržan (Maske 2005, Dvojno zlo 2006), Ana Maria Bogdanovič (Jesam 2007).

Kot koreografinja je ustvarila plesne predstave:
Krog, 1997; Ko si v svojem trenutku, 2001; Lahko smo to, kar smo, 2002; Vmesni čas, 2004; Metamorfoze, 2006; Ruta, 2009; Kratek stik, 2014; Dotik, 2017; Identiteta, 2017, Simfonija giba 2018 v sodelovanju s Pihalnim orkestrom Krško in Tavanje 2020 v sokoreografiji Sanje Spirić in dve otroški plesni predstavi Peter in Volk, 2011 ter Dogodivščine tvoje frnikole, 2013. Predstave 'Ko si v svojem trenutku', 'Vmesni čas', 'Kratek stik' in 'Identiteta' ter 'The Giants' so bile izbrane za državno plesno revijo ŽIVA. Z njeno koreografijo se je pevka Tadeja Molan leta 2010 predstavila na izboru slovenske popevke EMA. Redno se izobražuje na področju plesa v Sloveniji, na Dunaju in v New Yorku. Poučuje ples v Plesnem društvu Imani in Glasbeni šoli Krško na oddelku za sodobni ples. Na Akademiji za ples v Ljubljani je predavala štiri leta. S svojimi plesalci se uspešno udeležuje območnih, regijskih in državnih plesnih revij. Je mentorica mladim plesnim ustvarjalcem, ki se zelo uspešno udeležujejo državnih in mednarodnih tekmovanj OPUS-1 v Ljubljani in Celju.
 
Leta 2011 je za življenjsko delo in izredne ustvarjalne dosežke na plesnem področju prejela zlato plaketo Mete Vidmar, ki jo podeljuje JSKD.
Leta 2013 je s strani Zveze kulturnih društev Brežice prejela priznanje za uspešno in odgovorno delo v ljubiteljski kulturi.
Leta 2017 je prejela srebrno značko Mete Vidmar za 10 letno delo v Plesnem društvu Imani Brežice, ki jo podeljuje JSKD.
Leta 2018 je prejela bronasto odličje za posebne dosežke v ljubiteljski kulturi, ki ga podeljuje Zveza kulturnih društev Brežice.
Pedagoško znanje je, v 20. letih delovanja, pridobila in delila v:
Hope for Kids-School of the Arts New York, Plesnem studiu N Velenje, Harlekin Celje, Plesni Forum Celje, Terpsihora Šempeter-Vrtojba, Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje, Plesni center Ljubljana, Terpsihora Novo Mesto, Akademija za ples Ljubljana ter na raznih plesnih seminarjih v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem.

strokovne in uspešne
Učiteljice


Rosana Horvat

Rosana Horvat

Sodobni ples
Rosana Horvat je pedagoginja za sodobni ples, profesionalna plesalka in koreografinja.
Podrobno
Tjaša Žveglič

Tjaša Žveglič

Hip hop, tečaji družabnih plesov
Tjaša Žveglič od leta 2012 v društvu poučuje otroške in mladinske hip hop plesne skupine ter plesne pripravnice- skupine naših najmlajših plesalcev.
Podrobno
Anja Baškovč

Anja Baškovč

Hip hop
Anja Baškovč je plesalka in koreografinja, ki se je s plesom resneje začela ukvarjati leta 2007.
Podrobno
Hedvika Lopatič

Hedvika Lopatič

Historični plesi
Hedvika Lopatič je diplomirala na Fakulteti za šport v Ljubljani in je profesorica športne vzgoje, zaposlena na OŠ Brežice.
Podrobno
Jerneja Rožman

Jerneja Rožman

Hip hop
Jerneja Rožman je po poklicu diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, zato svoje znanje in izkušnje z otroki uspešno prenaša na mlajše plesalce v Plesnem društvu Imani.
Podrobno
Sara Levičar

Sara Levičar

Pripravnice, balet, sodobni ples
Sara Levičar je plesalka in koreografinja. Končala je nižjo baletno šolo ter prva dva letnika Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani.
Podrobno
Simona Bortek

Simona Bortek

Družabni plesi
Simona Bortek je začela plesati pri 9-ih letih v Plesni šoli Kazina. Najprej se je seznanila z mešanimi plesi (ples v paru, otroški plesi, jazz ...), kmalu pa bolj intenzivno začela s hip hop-om.
Podrobno
Tjaša Oštir

Tjaša Oštir

Hip hop
Tjaša Oštir je plesalka in koreografinja. Svoje osnovnošolsko šolanje je najprej popestrila s popoldanskim plesnim krožkom salse, leta 2010 pa se je včlanila v Plesno društvo Imani.
Podrobno
Valentina Zajtl

Valentina Zajtl

Hip hop
Valentina Zajtl, je po končani osnovni šoli svoje izobraževanje nadaljevala na ekonomski gimnaziji v Celju. Plesati je začela leta 2011 v plesni šoli Plesni val Celje, najprej kot plesalka in tekmovalka, v zadnjih letih pa je delovala tudi kot trenerka.
Podrobno
Sanja Spirić

Sanja Spirić

Sodobni ples
Sanja Spirić univ. educ. bacc. art. je plesalka, koreografinja in pedagoginja za sodobni ples.
Podrobno
Nastja Rajkovič

Nastja Rajkovič

Hip hop, jazz
Nastja Rajkovič je plesalka in koreografinja, ki je svojo plesno pot pričela leta 2011 v Plesnem studio Novo mesto.
Podrobno
Larisa Brinovec

Larisa Brinovec

Plesne pripravnice
S plesom sem se pričela ukvarjati leta 2009, ko sem s vpisom v Plesno društvo Imani pričela trenirati hip hop.
Podrobno