Jerneja Rožman

Jerneja Rožman je po poklicu diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, zato svoje znanje in izkušnje z otroki uspešno prenaša na mlajše plesalce v Plesnem društvu Imani, kjer je mentorica in koreografinja že od nastanka društva.

Kot plesalka je plesno pot začela leta 2002 v plesni skupini Tarantela Krško, kjer se je navdušila za hip hop in se nato izpopolnjevala v plesnem klubu Plesni Val, pod vodstvom Petra Taušanovića. Leta 2010 se je pridružila skupini Kaz_U_Not, ki jo vodi eden najbolj priznanih koreografov in učiteljev v Sloveniji Dario Šegović. Izobraževala se je na seminarjih po Sloveniji in v tujini, kjer so poučevali najbolj znani koreografi na svetu: Eddie Morales, Misha Gabriel, Marty Kudelka, Lil’ Phil, Anthony Lee, Kenzo Alvares, Quick crew, …

Leta 2006 je začela tekmovati v disciplinah hip hop solo, pari, male skupine in formacije. S svojimi rezultati se je kot hip hop solo članica uvrstila na evropsko prvenstvo v Gradcu, v kategoriji male skupine skupaj s plesalci iz Celja pa dosegla 3. mesto na državnem prvenstvu ter 13. mesto  na svetovnem prvenstvu v Bremnu. V kategoriji hip hop formacije s točko Heart drummer skupaj s plesalci iz Ljubljane in Celja je dosegla 1. mesto na festivalu v Lignanu in prav tako 1. mesto na festivalu v Riminiju. Nastopala je v dvorani Stožice, v različnih videospotih slovenskih izvajalcev in leta 2011 plesala tudi na najbolj prestižni prireditvi Viktorji 2010.

Oktobra 2007 se je kot učiteljica in koreografinja pridružila Plesnemu društvu Imani, ker poučuje še danes, od septembra 2008 do junija 2012 pa je poučevala tudi v Novem mestu v Plesnem društvu Pan.
Plesalci pod njenim okriljem so v PD Imani dosegali odlične rezultate na pokalnih turnirjih in državnih prvenstvih v organizaciji Plesne zveze Slovenije. Leta 2011 si je plesalka Anja Baškovč pod njenim mentorstvom zagotovila mesto na evropskem prvenstvu na Danskem in prav tako leta 2013 v Amsterdamu. Pod njenim mentorstvom in vodstvom sta se plesalki Tjaša Oštir in Tjaša Zupanc leta 2016 na državnem prvenstvu v kategoriji hip hop duo mladinci uvrstili v finale in dosegli odlično 6.mesto ter se tako uspeli uvrstiti na evropsko prvenstvo v Ostravi na Češkem.

Enega svojih večjih dosežkov je kot koreografinja s plesalci skupine Alter ego dosegla leta 2013 z uprizoritvijo svoje prve samostojne hip hop predstave z naslovom SVET PRAZNIH OBLJUB, ki je imela še tri ponovitve za srednje šole. V mesecu februarju 2014 je dobila priznanje Zveze kulturnih društev Brežice za uspešno delo na področju ljubiteljske kulture, v letu 2015 pa je s Kulturnim društvom Drugi oder in s plesalci PD Imani sodelovala v otroški predstavi ŽIGA, KISLA KUMARICA, ki je imela še dve ponovitvi.

Kot članica upravnega odbora Plesnega društva Imani je močno vpeta v organizacijo in vodenje društva. S predanim delovanjem v društvu je to ljubiteljsko dejavnost približala širšemu krogu ljudi.
Kot sama pravi, je zanjo nekaj najlepšega, da je sedaj v društvu sodelavka svojim bivšim učenkami (Tjaša Žveglič, Tjaša Oštir, Anja Baškovč) in tako z veseljem spremlja njihove osebne dosežke, njihovo vodenje plesalcev, ustvarjanje kot koreografinje in kadar to želijo, pomaga tudi še s kakšnim nasvetom.
Ples je še vedno njena ljubezen in zdravilo proti vsem tegobam tega sveta.

strokovne in uspešne
Učiteljice


Rosana Horvat

Rosana Horvat

Sodobni ples
Rosana Horvat je pedagoginja za sodobni ples, profesionalna plesalka in koreografinja.
Podrobno
Tjaša Žveglič

Tjaša Žveglič

Hip hop, tečaji družabnih plesov
Tjaša Žveglič od leta 2012 v društvu poučuje otroške in mladinske hip hop plesne skupine ter plesne pripravnice- skupine naših najmlajših plesalcev.
Podrobno
Anja Baškovč

Anja Baškovč

Hip hop
Anja Baškovč je plesalka in koreografinja, ki se je s plesom resneje začela ukvarjati leta 2007.
Podrobno
Hedvika Lopatič

Hedvika Lopatič

Historični plesi
Hedvika Lopatič je diplomirala na Fakulteti za šport v Ljubljani in je profesorica športne vzgoje, zaposlena na OŠ Brežice.
Podrobno
Jerneja Rožman

Jerneja Rožman

Hip hop
Jerneja Rožman je po poklicu diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, zato svoje znanje in izkušnje z otroki uspešno prenaša na mlajše plesalce v Plesnem društvu Imani.
Podrobno
Sara Levičar

Sara Levičar

Pripravnice, balet, sodobni ples
Sara Levičar je plesalka in koreografinja. Končala je nižjo baletno šolo ter prva dva letnika Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani.
Podrobno
Simona Bortek

Simona Bortek

Družabni plesi
Simona Bortek je začela plesati pri 9-ih letih v Plesni šoli Kazina. Najprej se je seznanila z mešanimi plesi (ples v paru, otroški plesi, jazz ...), kmalu pa bolj intenzivno začela s hip hop-om.
Podrobno
Tjaša Oštir

Tjaša Oštir

Hip hop
Tjaša Oštir je plesalka in koreografinja. Svoje osnovnošolsko šolanje je najprej popestrila s popoldanskim plesnim krožkom salse, leta 2010 pa se je včlanila v Plesno društvo Imani.
Podrobno
Valentina Zajtl

Valentina Zajtl

Hip hop
Valentina Zajtl, je po končani osnovni šoli svoje izobraževanje nadaljevala na ekonomski gimnaziji v Celju. Plesati je začela leta 2011 v plesni šoli Plesni val Celje, najprej kot plesalka in tekmovalka, v zadnjih letih pa je delovala tudi kot trenerka.
Podrobno
Sanja Spirić

Sanja Spirić

Sodobni ples
Sanja Spirić univ. educ. bacc. art. je plesalka, koreografinja in pedagoginja za sodobni ples.
Podrobno
Nastja Rajkovič

Nastja Rajkovič

Hip hop, jazz
Nastja Rajkovič je plesalka in koreografinja, ki je svojo plesno pot pričela leta 2011 v Plesnem studio Novo mesto.
Podrobno
Larisa Brinovec

Larisa Brinovec

Plesne pripravnice
S plesom sem se pričela ukvarjati leta 2009, ko sem s vpisom v Plesno društvo Imani pričela trenirati hip hop.
Podrobno