Letna produkcija ZA DEVETIMI GORAMI. Sobota 17. 6. 2023 ob 18:00 uri.
Več izvedite tukaj.

Zasedli prvo mesto na festivalu International Dance Open v Zagrebu!
Več preberite tukaj.


 
Zapri

Hedvika Lopatič

Hedvika Lopatič je diplomirala na Fakulteti za šport v Ljubljani in je profesorica športne vzgoje, zaposlena na OŠ Brežice, kjer se je začela njena pot povezana z ljubiteljsko kulturo, predvsem s plesom.

V letu 1997 je prevzela vodenje plesno-navijaške skupine, s katero je dosegla kar nekaj zavidljivih rezultatov na državnem nivoju. Skupino je vodila vse do leta 2005, ko je postala tudi mentorica plesalcem Šolskega plesnega festivala v organizaciji Plesne zveze Slovenije. Ves čas se intenzivno izobražuje na različnih plesnih seminarjih, poletnih šolah in drugih delavnicah. Leta 2001 je obiskala prvi seminar, na katerem se je seznanila s starinskimi plesi, ki so jo kmalu zasvojili. Do danes se je udeležila že več kot petdesetih seminarjev, delavnic, poletnih šol v Sloveniji in tujini pri različnih strokovnjakih s področja starinskih plesov (Lidija Podlesnik Tomàšikovà, dr. Meta Zagorc, dr. Henrik Noebauer,  Lieven Baert, dr.Michael Malkiewicz,  Mary Collins, Astrid Jochens, dr. Ricardo Barros, Tanja Skok, Laura Fusarolli Pedrielli, Claus Abromait…).

Nova znanja o gibanju in prostoru si je pridobila tudi na štiriletnem izobraževanju (2006-2010) za vaditelje Bothmer gimnastike (Bothmer Movement International) pod vodstvom Martina Bakerja, Stephana Thilo, Roba Sima in Erica van Wiynena.

Od leta 2003 na osnovni šoli poučuje izbirni predmet starinski in družabni plesi. V času njenega poučevanja je nastala tudi skupina, ki je zaznamovala precejšen del njene poti ljubiteljske kulture. S skupino Celestina jo veže že več kot 10 let skupnega dela, bogato kulturno obdobje, izobraževanja in več kot 100 nastopov doma ter v tujini. S skupino je v desetih letih pripravila tudi 5 samostojnih celovečernih nastopov (Ustavimo čas, leta 2006, Ustavimo čas, leta 2009, Italijanski dvorski plesi, leta 2011, Angleški podeželski  plesi , leta 2012 in jubilejni koncert  Celestina 10 let , leta 2014), ki za sabo puščajo prijeten pečat in sledi zgodovine, segajoče do 400 let nazaj.

Poleg izjemnih nastopov je Hedvika ponosna tudi na vsa prejeta priznanja v imenu Celestine: Bronasta značka Mete Vidmar, Priznanji ZKD Brežice za požrtvovalno, večletno delo na področju ljubiteljske kulture (2011, 2014) in Plaketo občine Brežice (2014).

strokovne in uspešne
Učiteljice


Sara Levičar

Sara Levičar

Balet
Sara Levičar je plesalka in koreografinja. Končala je nižjo baletno šolo ter prva dva letnika Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani.
Podrobno
Simona Bortek

Simona Bortek

Tečaji družabnih plesov in poročni plesi
Simona Bortek je začela plesati pri 9-ih letih v Plesni šoli Kazina. Najprej se je seznanila z mešanimi plesi (ples v paru, otroški plesi, jazz ...), kmalu pa bolj intenzivno začela s hip hop-om.
Podrobno
Tjaša Oštir

Tjaša Oštir

Hip hop
Tjaša Oštir je plesalka in koreografinja. Svoje osnovnošolsko šolanje je najprej popestrila s popoldanskim plesnim krožkom salse, leta 2010 pa se je včlanila v Plesno društvo Imani.
Podrobno
Valentina Zajtl

Valentina Zajtl

Hip hop
Valentina Zajtl, je po končani osnovni šoli svoje izobraževanje nadaljevala na ekonomski gimnaziji v Celju. Plesati je začela leta 2011 v plesni šoli Plesni val Celje, najprej kot plesalka in tekmovalka, v zadnjih letih pa je delovala tudi kot trenerka.
Podrobno
Sanja Spirić

Sanja Spirić

Sodobni ples, tradicionalni pilates
Sanja Spirić univ. educ. bacc. art. je plesalka, koreografinja in pedagoginja za sodobni ples.
Podrobno
Nastja Rajkovič

Nastja Rajkovič

Hip hop, jazz
Nastja Rajkovič je plesalka in koreografinja, ki je svojo plesno pot pričela leta 2011 v Plesnem studio Novo mesto.
Podrobno
Hedvika Lopatič

Hedvika Lopatič

Historični plesi
Hedvika Lopatič je diplomirala na Fakulteti za šport v Ljubljani in je profesorica športne vzgoje, zaposlena na OŠ Brežice.
Podrobno
Larisa Brinovec

Larisa Brinovec

Plesne pripravnice
S plesom sem se pričela ukvarjati leta 2009, ko sem s vpisom v Plesno društvo Imani pričela trenirati hip hop.
Podrobno
Laura Jelen

Laura Jelen

Hip hop
Svojo plesno je začela leta 2012, v plesni šoli Plesni val v Celju pod vodstvom Mihe Pozniča, plesno znanje pa je na začetku plesne poti nabirala tudi pri Tatjani Gajanović in Tjaši Leban.
Podrobno
Karmen Lavrinšek

Karmen Lavrinšek

Sodobni ples
Karmen ples spremlja vse od majhnih nog in jo neprestano drži na svojih poteh. Pravi, da brez plesa ni življenja in da brez plesa njeno telo preprosto ne funkcionira pravilno.
Podrobno