VPIS V ŠOLSKO LETO 2021/2022
Vpis v plesne skupine še poteka do zapolnitve prostih mest v skupinah. Info: 070 925 813.
 
Zapri

Hedvika Lopatič

Hedvika Lopatič je diplomirala na Fakulteti za šport v Ljubljani in je profesorica športne vzgoje, zaposlena na OŠ Brežice, kjer se je začela njena pot povezana z ljubiteljsko kulturo, predvsem s plesom.

V letu 1997 je prevzela vodenje plesno-navijaške skupine, s katero je dosegla kar nekaj zavidljivih rezultatov na državnem nivoju. Skupino je vodila vse do leta 2005, ko je postala tudi mentorica plesalcem Šolskega plesnega festivala v organizaciji Plesne zveze Slovenije. Ves čas se intenzivno izobražuje na različnih plesnih seminarjih, poletnih šolah in drugih delavnicah. Leta 2001 je obiskala prvi seminar, na katerem se je seznanila s starinskimi plesi, ki so jo kmalu zasvojili. Do danes se je udeležila že več kot petdesetih seminarjev, delavnic, poletnih šol v Sloveniji in tujini pri različnih strokovnjakih s področja starinskih plesov (Lidija Podlesnik Tomàšikovà, dr. Meta Zagorc, dr. Henrik Noebauer,  Lieven Baert, dr.Michael Malkiewicz,  Mary Collins, Astrid Jochens, dr. Ricardo Barros, Tanja Skok, Laura Fusarolli Pedrielli, Claus Abromait…).

Nova znanja o gibanju in prostoru si je pridobila tudi na štiriletnem izobraževanju (2006-2010) za vaditelje Bothmer gimnastike (Bothmer Movement International) pod vodstvom Martina Bakerja, Stephana Thilo, Roba Sima in Erica van Wiynena.

Od leta 2003 na osnovni šoli poučuje izbirni predmet starinski in družabni plesi. V času njenega poučevanja je nastala tudi skupina, ki je zaznamovala precejšen del njene poti ljubiteljske kulture. S skupino Celestina jo veže že več kot 10 let skupnega dela, bogato kulturno obdobje, izobraževanja in več kot 100 nastopov doma ter v tujini. S skupino je v desetih letih pripravila tudi 5 samostojnih celovečernih nastopov (Ustavimo čas, leta 2006, Ustavimo čas, leta 2009, Italijanski dvorski plesi, leta 2011, Angleški podeželski  plesi , leta 2012 in jubilejni koncert  Celestina 10 let , leta 2014), ki za sabo puščajo prijeten pečat in sledi zgodovine, segajoče do 400 let nazaj.

Poleg izjemnih nastopov je Hedvika ponosna tudi na vsa prejeta priznanja v imenu Celestine: Bronasta značka Mete Vidmar, Priznanji ZKD Brežice za požrtvovalno, večletno delo na področju ljubiteljske kulture (2011, 2014) in Plaketo občine Brežice (2014).

strokovne in uspešne
Učiteljice


Rosana Horvat

Rosana Horvat

Sodobni ples
Rosana Horvat je pedagoginja za sodobni ples, profesionalna plesalka in koreografinja.
Podrobno
Tjaša Žveglič

Tjaša Žveglič

Hip hop, tečaji družabnih plesov
Tjaša Žveglič od leta 2012 v društvu poučuje otroške in mladinske hip hop plesne skupine ter plesne pripravnice- skupine naših najmlajših plesalcev.
Podrobno
Anja Baškovč

Anja Baškovč

Hip hop
Anja Baškovč je plesalka in koreografinja, ki se je s plesom resneje začela ukvarjati leta 2007.
Podrobno
Hedvika Lopatič

Hedvika Lopatič

Historični plesi
Hedvika Lopatič je diplomirala na Fakulteti za šport v Ljubljani in je profesorica športne vzgoje, zaposlena na OŠ Brežice.
Podrobno
Jerneja Rožman

Jerneja Rožman

Hip hop
Jerneja Rožman je po poklicu diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, zato svoje znanje in izkušnje z otroki uspešno prenaša na mlajše plesalce v Plesnem društvu Imani.
Podrobno
Sara Levičar

Sara Levičar

Pripravnice, balet, sodobni ples
Sara Levičar je plesalka in koreografinja. Končala je nižjo baletno šolo ter prva dva letnika Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani.
Podrobno
Simona Bortek

Simona Bortek

Družabni plesi
Simona Bortek je začela plesati pri 9-ih letih v Plesni šoli Kazina. Najprej se je seznanila z mešanimi plesi (ples v paru, otroški plesi, jazz ...), kmalu pa bolj intenzivno začela s hip hop-om.
Podrobno
Tjaša Oštir

Tjaša Oštir

Hip hop
Tjaša Oštir je plesalka in koreografinja. Svoje osnovnošolsko šolanje je najprej popestrila s popoldanskim plesnim krožkom salse, leta 2010 pa se je včlanila v Plesno društvo Imani.
Podrobno
Valentina Zajtl

Valentina Zajtl

Hip hop
Valentina Zajtl, je po končani osnovni šoli svoje izobraževanje nadaljevala na ekonomski gimnaziji v Celju. Plesati je začela leta 2011 v plesni šoli Plesni val Celje, najprej kot plesalka in tekmovalka, v zadnjih letih pa je delovala tudi kot trenerka.
Podrobno
Sanja Spirić

Sanja Spirić

Sodobni ples
Sanja Spirić univ. educ. bacc. art. je plesalka, koreografinja in pedagoginja za sodobni ples.
Podrobno
Nastja Rajkovič

Nastja Rajkovič

Hip hop, jazz
Nastja Rajkovič je plesalka in koreografinja, ki je svojo plesno pot pričela leta 2011 v Plesnem studio Novo mesto.
Podrobno
Larisa Brinovec

Larisa Brinovec

Plesne pripravnice
S plesom sem se pričela ukvarjati leta 2009, ko sem s vpisom v Plesno društvo Imani pričela trenirati hip hop.
Podrobno