Anja Baškovč

Anja Baškovč je plesalka in koreografinja, ki se je s plesom resneje začela ukvarjati leta 2007.

Svojo plesno pot je začela kot del brežiške breakdance skupine Akrobatik Breakers s katero se je pojavila na mednarodnih battlih, področnih plesnih revijah, nastopih z različnimi slovenskimi izvajalci in na televiziji. Ob ustanovitvi Plesnega društva Imani se je pridružila hip hop skupini Alter ego, kjer je do leta 2013 pridobivala plesno znanje pod okriljem Jerneje Rožman.

Od leta 2013 do leta 2018 je bila članica najbolj uspešne slovenske skupine The Artifex (koreograf Žiga Mlakar), s katero je vsako leto posegala po zlatih odličjih na državnih in evropskih prvenstvih v organizaciji IDO (International Dance Organization). Skupaj s skupino je prepotovala Evropo, kjer so se pojavili na velikih odrih znanih prireditev kot so Dancers Delight (London, Anglija), Soulplex (Hannover, Nemčija), Dance Booom (Luzern, Švica), World of Dance (Eindhoven, Nizozemska). Pojavila pa se je tudi v večih slovenskih videospotih. Leta 2018 se je začasno preselila v New York City, v želji po nadgradnji svojega plesnega znanja. V tem času je nastopila na ulicah Broadwaya v koreografiji Ricky Jinksa na finalni prireditvi Capezio ACE Awards in The Main Eventu v organizaciji Briana Friedmana. Pojavila se je na ameriški televiziji kor plesalka v reality showu “Love and Hip Hop New York” in sodelovala ter trenirala pod okriljem velikih ameriških koreografov. Po vrnitvi v Slovenijo je začela sodelovati z znanim slovenskim koreografom Miho Krušičem pod okriljem katerega se med drugim sedaj redno pojavlja tudi kot plesalka na televizijskih zaslonih oddaj različnih oddaj. Leta 2019 se je pridružila mednarodni žesnki plesni skupini MUSAKU s katero je nastopila na znanem festivalu Big Bang Bern v Švici, kjer je sodelovala tudi kot sokoreografinja plesne točke. Kot plesalka je nastopila tudi na odru plesnega showa Avantgarde Slovenija in na Aktualovem letnem koncertu v razprodanih ljubljanskih Stožicah.

Kot plesalka svoje znanje redno nadgrajuje v Sloveniji in tujini kamor potuje vsako leto (njene redne destinacije so New York City, London, Švica), vsakodnevno se udeležuje različnih plesnih izobraževanj in delavnic različnih plesnih stilov (latin, jazz, commercial heels, vogue, step, hip hop in house), da se vseskozi razvija v vsestransko plesalko. 

Kot koreografinja je začela s svojim delom leta 2012 v plesnem klubu Akrobatik, kasneje pa se je pridružila Plesnemu društvu Imani, kjer poučuje še danes. Svoje znanje občasno deli tudi v plesni šoli Artifex Postojna. Leta 2019 pa je začela učiti tudi workshope na Hrvaškem in v Makedoniji, kamor redno potuje v vlogi koreografinje, njene stvaritve pa osvajajo naslove prvakov na različnih mednarodnih festivalih. Sodeluje tudi pri ustvarjanju gledaliških koreografij in oderskih postavitev, večje koreografske postavitve pa je predstavila na večih plesnih festivalih v Zadru, Samoboru in festivalu Lukec Open. Leta 2020 je za svoje delovanje prejela priznanje, ki ga podeljuje Zveza kulturnih društev Slovenije, območna enota Brežice.

strokovne in uspešne
Učiteljice


Rosana Horvat

Rosana Horvat

Sodobni ples
Rosana Horvat je pedagoginja za sodobni ples, profesionalna plesalka in koreografinja.
Podrobno
Tjaša Žveglič

Tjaša Žveglič

Hip hop, tečaji družabnih plesov
Tjaša Žveglič od leta 2012 v društvu poučuje otroške in mladinske hip hop plesne skupine ter plesne pripravnice- skupine naših najmlajših plesalcev.
Podrobno
Anja Baškovč

Anja Baškovč

Hip hop
Anja Baškovč je plesalka in koreografinja, ki se je s plesom resneje začela ukvarjati leta 2007.
Podrobno
Hedvika Lopatič

Hedvika Lopatič

Historični plesi
Hedvika Lopatič je diplomirala na Fakulteti za šport v Ljubljani in je profesorica športne vzgoje, zaposlena na OŠ Brežice.
Podrobno
Jerneja Rožman

Jerneja Rožman

Hip hop
Jerneja Rožman je po poklicu diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, zato svoje znanje in izkušnje z otroki uspešno prenaša na mlajše plesalce v Plesnem društvu Imani.
Podrobno
Sara Levičar

Sara Levičar

Pripravnice, balet, sodobni ples
Sara Levičar je plesalka in koreografinja. Končala je nižjo baletno šolo ter prva dva letnika Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani.
Podrobno
Simona Bortek

Simona Bortek

Družabni plesi
Simona Bortek je začela plesati pri 9-ih letih v Plesni šoli Kazina. Najprej se je seznanila z mešanimi plesi (ples v paru, otroški plesi, jazz ...), kmalu pa bolj intenzivno začela s hip hop-om.
Podrobno
Tjaša Oštir

Tjaša Oštir

Hip hop
Tjaša Oštir je plesalka in koreografinja. Svoje osnovnošolsko šolanje je najprej popestrila s popoldanskim plesnim krožkom salse, leta 2010 pa se je včlanila v Plesno društvo Imani.
Podrobno
Valentina Zajtl

Valentina Zajtl

Hip hop
Valentina Zajtl, je po končani osnovni šoli svoje izobraževanje nadaljevala na ekonomski gimnaziji v Celju. Plesati je začela leta 2011 v plesni šoli Plesni val Celje, najprej kot plesalka in tekmovalka, v zadnjih letih pa je delovala tudi kot trenerka.
Podrobno
Sanja Spirić

Sanja Spirić

Sodobni ples
Sanja Spirić univ. educ. bacc. art. je plesalka, koreografinja in pedagoginja za sodobni ples.
Podrobno
Nastja Rajkovič

Nastja Rajkovič

Hip hop, jazz
Nastja Rajkovič je plesalka in koreografinja, ki je svojo plesno pot pričela leta 2011 v Plesnem studio Novo mesto.
Podrobno
Larisa Brinovec

Larisa Brinovec

Plesne pripravnice
S plesom sem se pričela ukvarjati leta 2009, ko sem s vpisom v Plesno društvo Imani pričela trenirati hip hop.
Podrobno