Uspešen zaključek šolskega leta!
Uspešno smo izvedli premiero in nato še 7 ponovitev baletne plesne predstave "Sneguljčica in 7 palčkov". Več si lahko preberete tukaj.

Na zaključni produkciji plesnih pripravnic »Koraki v počitnice« se je občinstvu predstavilo nekaj čez 50 predšolskih plesalcev. Utrinke si oglejte tukaj.

Na produkciji z naslovom »Sam pleš« so se plealci poslovili od plesne sezone 2023/24. Na dogodku je zaplesalo 15 plesnih skupin različnih plesnih zvrsti: sodobnega plesa, hip hopa, baleta in jazz baleta. Več si lahko ogledate tukaj.

Podrobneje o dogodkih pa si lahko preberete tukaj.
Zapri

Uspešna premiera baletne predstave »Sneguljčica in 7 palčkov«

V Plesnem društvu Imani so se članice skupine Balet mladinci zadnje mesece intenzivno pripravljale na uprizoritev otroške baletne predstave Sneguljčica in 7 palčkov, ki je bila premierno uprizorjena 20. 5. 2024. Na odru je osem mladih baletk, v starosti od 10 do 14 let: Lael Zrakič Bernardič, Julijana Ferjanč, Lilija Horvat, Ula Jančar, Živa Lapuh, Tara Plejič, Inaja Softić in Lara Žrlič zasijalo in s svojimi čudovitimi baletnimi koraki navdušilo skoraj polno dvorano gledalcev Doma kulture Brežice. Premiera je bila dodelana do potankosti z zanimivo in prekrasno kostumografijo Frančiške in Sare Levičar ter s scensko postavitvijo varovancev VDC Krško – Leskovec. Pod koreografskim vodstvom Sare Levičar so baletke že drugič popeljale tako mlade kot starejše gledalce v čudoviti svet pravljic in baleta, saj so leta 2022 so na oder postavile prvo baletno predstavo z naslovom »Čarobni baletni copatki«. Plesalkam in koreografinji je na koncu predstave predsednica društva Ksenija Herakovič čestitala za trud in delo, ples in igro ter vsem zaželela še veliko zaplesanih korakov v čarobnem svetu baleta.

Plesalke po premieri niso mirovale in so le teden dni zatem s predstavo Sneguljčica in 7 palčkov gostovale na OŠ Cerklje ob Krki, z drugo ponovitvijo bodo 31. 5. 2024 gostovale v Mercator centru Novo mesto, v načrtu pa imajo še pet ponovitev predstave. Plesalke in koreografinja se za vse predstave, ki so v načrtu, intenzivno pripravljajo in se hkrati neizmerno veselijo, da bodo baletni plesni koraki popeljali v svet pravljic toliko gledalcev.

Vir: PD Imani
Foto: Matej Kramžer

Uspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstaveUspešna premiera baletne predstave