Letna produkcija ZA DEVETIMI GORAMI. Sobota 17. 6. 2023 ob 18:00 uri.
Več izvedite tukaj.

Zasedli prvo mesto na festivalu International Dance Open v Zagrebu!
Več preberite tukaj.


 
Zapri

Tjaša Oštir prejela priznanje ZKD Brežice


V ponedeljek, 6. 2. 2023, je na slavnostni prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku naša učiteljica plesa in koreografinja Tjaša Oštir prejela priznanje ZKD Brežice. Na osrednji občinski slovesnosti v počastitev prazniku je Zveza kulturnih društev Brežice posameznikom in društvom podelila 12 priznanj in odličij za leto 2022.
Priznanje je zahvala za najmanj petletno redno in odgovorno delo v različnih ljubiteljskih kulturnih dejavnostih za kvalitetne, uspešne in zanimive dosežke, pomembne za nadaljnji razvoj ljubiteljstva.

Tjašino delo je bilo na prireditvi opisano z naslednjimi besedami:
Tjaša Oštir je svoja osnovnošolska leta popestrila s popoldanskim plesnim krožkom salse, leta 2010 pa se je včlanila v Plesno društvo Imani, kjer  je že od samega začetka plesala hip hop. Vsako leto je svojo plesno pot nadgrajevala z znanjem pridobljenim pri  učiteljih različnih plesnih zvrsti (jazz, sodobni ples, balet) in ples je postal nepogrešljiv del njenega vsakdanjega življenja.

Leta 2013 je postala članica  Plesne zveze Slovenije, kjer se je na tekmovanjih preizkušala v kategorijah hip hop solo, hip hop duo,  hip hop mala skupina in velika formacija. Leta 2016 se ji je z dobro uvrstitvijo na državnem prvenstvu uspelo uvrstiti  na evropsko prvenstvo. Tekmovala je v disciplini hip hop duo in s soplesalko dosegla odličen rezultat.

Vsako leto se je občinstvu predstavila na produkcijah društva, nastopala na mnogih dogodkih v našem kraju in po ostalih krajih v Sloveniji in zastopala društvo na festivalih plesa v Zadru in Samoboru. 

Plesala je  tudi v odmevni plesni predstavi društva z naslovom Plesna trilogija DOTIK – IDENTITETA – PULZ. Bila je ena izmed koreografinj pri plesni točki skupine Alter Ego, s katero si je omenjena plesna skupina na Sparovem tekmovanju » S plesom do zvezd«, priplesala finale.

V letu 2018 je v društvu pričela poučevati hip hop in že takoj v letu 2019 postala trenerka večjemu številu tekmovalcev, kar ji je še posebej v veliko veselje in izziv. S tekmovalnimi treningi je nadaljevala vse do danes. Pri postavitvi koreografij je inovativna, ustvarjalna, strokovna in predana delu.

Redno obiskuje različna izobraževanja, kjer nadgrajuje svoje znanje pod trenerskim vodstvom slovenskih in svetovno znanih koreografov.
Tjaša tudi aktivno pomaga vodstvu društva. Svoje znanje, ki ga pridobiva na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije, prenaša v prakso pri delu v društvu. Redno in odgovorno izvaja aktivnosti povezane z oglaševanjem in promocijo društva, vodi in ureja del dokumentacije, pomaga pri administrativnih delih, ureja in skrbi za skladišče kostumov in najeto plesno dvorano. Vključena je v organizacijo letnih in zimskih produkcij društva in pri ostalih dogodkih.
S svojim natančnim in odgovornim delom pomaga pri razvoju in rasti društva.

Več o slavnostni prireditvi najdete tukaj.

Tjaša Oštir prejela priznanje ZKD BrežiceTjaša Oštir prejela priznanje ZKD BrežiceTjaša Oštir prejela priznanje ZKD BrežiceTjaša Oštir prejela priznanje ZKD BrežiceTjaša Oštir prejela priznanje ZKD Brežice