Uspešen zaključek šolskega leta!
Uspešno smo izvedli premiero in nato še 7 ponovitev baletne plesne predstave "Sneguljčica in 7 palčkov". Več si lahko preberete tukaj.

Na zaključni produkciji plesnih pripravnic »Koraki v počitnice« se je občinstvu predstavilo nekaj čez 50 predšolskih plesalcev. Utrinke si oglejte tukaj.

Na produkciji z naslovom »Sam pleš« so se plealci poslovili od plesne sezone 2023/24. Na dogodku je zaplesalo 15 plesnih skupin različnih plesnih zvrsti: sodobnega plesa, hip hopa, baleta in jazz baleta. Več si lahko ogledate tukaj.

Podrobneje o dogodkih pa si lahko preberete tukaj.
Zapri

Simona Bortek prejela priznanje Zveze kulturnih društev Brežice

V soboto, 6. februarja,  je na svečani prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku Priznanje ZKD Brežice prejela naša učiteljica Simona Bortek. Na spletni prireditvi, ki je zaradi epidemioloških razmer potekala preko YouTube kanala, je zveza podelila pet priznanj, štiri odlična in tri častna priznanja.

Priznanje prejmejo prejemniki v zahvalo za najmanj petletno redno in odgovorno delo v ljubiteljski kulturni dejavnosti in za kvalitetne dosežke, ki so pomembni za nadaljnji razvoj ljubiteljstva v občini.

Simonino delo je bilo naa svečani prireditvi opisano z naslednjimi besedami:

Simona Bortek se je Plesnemu društvu Imani pridružila leta 2012 kot plesna pedagoginja z nazivom trenerka plesa. V disciplini hip hop je poučevala pionirje, mladince in člane, med njimi tudi tekmovalce, ki so uspešno sodelovali na državnem prvenstvu Plesne zveze Slovenije. Kot članica društva se je tudi sama zelo uspešno predstavila na več tekmovanjih. Ob tem, ko podaja plesno znanje otrokom in mladini, aktivno sodeluje tudi pri razvoju društva. Leta 2015 je pričela izvajati program plesnih pripravnic za otroke Vrtca Najdihojca Dobova in od takrat ta dejavnost tam še vedno živi. Program društva je razširila tudi na področje družabnih plesov z izvedbo tečajev latinsko-ameriških in standardnih plesov, svoj program dela pa popestri tudi z individualnimi urami družabnih plesov za bodoče mladoporočence. 

Simona s svojo pozitivno energijo in z iskanjem novih možnostih ustvarjanja uspešno nadgrajuje dejavnost društva, s tem pa širi kulturo plesa v domačem okolju. Aktivno je vključena v organizacijo pomembnih društvenih dogodkov, pri postavitvi koreografij pa je inovativna, ustvarjalna, strokovna in predana delu.
Simona Bortek prejela priznanje Zveze kulturnih društev Brežice