Plesalke plesnega društva Imani na razprodanem odru Avant-Garda 2020

Na SiTi Teatrovem odru pod zvezdami je septembra potekala že druga plesna predstava Avant-Garde Slovenia, ki je luč odra prvič ugledala lani. Namen predstave je združevanje pol-profesionalnih in profesionalnih plesalcev vseh plesnih zvrsti izven meja plesnih šol in tekmovalnega vzdušja. Vodja projekta je Leja Messec, slovenska koreografinja, ki že zadnji dve leti deluje in živi v Londonu, vedno znova pa jo navdušuje kvaliteta slovenskih plesalcev kar je bila tudi njena prvotna inspiracija za izvedbo največjega plesnega projekta v SLoveniji.

Na letošnji ediciji je nastopilo 60 plesalcev ter se predstavilo 9 slovenskih mladih koreografov med katerimi je bila tudi Anja Baškovč. Skupaj s skupino 15 plesalk iz cele Slovenije je na oder postavila točko za katero je črpala inspiracijo iz svojega življenja v New Yorku:
“Mesto ima poseben čar. Igrivost luči na Broadwayu, mjuzikli, karaoke, jazz predstave na vsakem koraku in nešteto talentiranih umetnikov- tako na velikih odrih kot v nočnih klubih. New York postreže z igrivostjo, kvaliteto in udarnostjo ter sprejme vsakega preprosto takšnega kot je. S točko za letošnji Avant-Garde sem močno stopila izven svojih koreografskih okvirjev in združila skupino plesalk, ki si zaslužijo priložnost stati na tako velikem odru.”

V Anjini točki so nastopile tudi plesalke plesnega društva Imani: Hana Lopatič, Tjaša Oštir, Alja Poldan in plesna učiteljica Nastja Rajkovič. Vse so plesale tudi v točki koreografinje Leje Messec. Med drugimi se je v točki koreografinje Eve Mauricio Anji pridružila tudi plesna učiteljica Valentina Zajtl.
Predstava, ki na oder postavlja plesalce katerih prioriteta je kvaliteta, je bila letos dvakrat razprodana. V dobri uri je predstava prinesla kratko olajšanje v časih, ko so kulturne prireditve utrpele največji padec in osupnila občinstvo. Vsem izvajalcem in plesalcem iskreno čestitamo, hkrati pa smo ponosni, da v našem društvu deluje tako močna in izkušena ekipa.

PD Imani
Plesalke plesnega društva Imani na razprodanem odru AVANT-GARDA 2020Plesalke plesnega društva Imani na razprodanem odru AVANT-GARDA 2020