VPIS V ŠOLSKO LETO 2021/2022
Pripravnica, Balet, Hip hop, Jazz, Sodobni ples, Družabni plesi, Poročni ples
RAZPISANE NOVOSTI: Balet od 6. leta starosti naprej, Jazz ples od 7. leta starosti naprej, Hip hop skupina za fante od 7. leta starosti naprej. Vpišite se tukaj.

SEPTEMBER MESEC ODPRTIH VRAT
Opomba: s Plesno pripravnico pričnemo z vajami s 16. 9. 2021.
Zapri

Plesalke plesnega društva Imani na razprodanem odru Avant-Garda 2020

Na SiTi Teatrovem odru pod zvezdami je septembra potekala že druga plesna predstava Avant-Garde Slovenia, ki je luč odra prvič ugledala lani. Namen predstave je združevanje pol-profesionalnih in profesionalnih plesalcev vseh plesnih zvrsti izven meja plesnih šol in tekmovalnega vzdušja. Vodja projekta je Leja Messec, slovenska koreografinja, ki že zadnji dve leti deluje in živi v Londonu, vedno znova pa jo navdušuje kvaliteta slovenskih plesalcev kar je bila tudi njena prvotna inspiracija za izvedbo največjega plesnega projekta v SLoveniji.

Na letošnji ediciji je nastopilo 60 plesalcev ter se predstavilo 9 slovenskih mladih koreografov med katerimi je bila tudi Anja Baškovč. Skupaj s skupino 15 plesalk iz cele Slovenije je na oder postavila točko za katero je črpala inspiracijo iz svojega življenja v New Yorku:
“Mesto ima poseben čar. Igrivost luči na Broadwayu, mjuzikli, karaoke, jazz predstave na vsakem koraku in nešteto talentiranih umetnikov- tako na velikih odrih kot v nočnih klubih. New York postreže z igrivostjo, kvaliteto in udarnostjo ter sprejme vsakega preprosto takšnega kot je. S točko za letošnji Avant-Garde sem močno stopila izven svojih koreografskih okvirjev in združila skupino plesalk, ki si zaslužijo priložnost stati na tako velikem odru.”

V Anjini točki so nastopile tudi plesalke plesnega društva Imani: Hana Lopatič, Tjaša Oštir, Alja Poldan in plesna učiteljica Nastja Rajkovič. Vse so plesale tudi v točki koreografinje Leje Messec. Med drugimi se je v točki koreografinje Eve Mauricio Anji pridružila tudi plesna učiteljica Valentina Zajtl.
Predstava, ki na oder postavlja plesalce katerih prioriteta je kvaliteta, je bila letos dvakrat razprodana. V dobri uri je predstava prinesla kratko olajšanje v časih, ko so kulturne prireditve utrpele največji padec in osupnila občinstvo. Vsem izvajalcem in plesalcem iskreno čestitamo, hkrati pa smo ponosni, da v našem društvu deluje tako močna in izkušena ekipa.

PD Imani
Plesalke plesnega društva Imani na razprodanem odru AVANT-GARDA 2020Plesalke plesnega društva Imani na razprodanem odru AVANT-GARDA 2020