Open classes z Valentino Zajtl in Anjo Baškovč!
Datum: 13. 4. 2024
Class Valentina: 17:00 - 18:30
Class Anja: 18:45 - 20:15
Lokacija: Dvorana PD Imani (nasproti slaščičarne Urška)
PRIJAVI SE
Več info najdeš tukaj.

Oglejte si kako so na Imanijevi zimski produkciji, poleg naših najmlajših, prvič zaplesali tudi plesalci iz Sevnice. Kliknite tukaj.
Zapri

Nastja Rajkovič prejela priznanje ZKD Brežice za leto 2023!

Na slavnostni prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku, ki je bila v torek, 6. 2. 2024, v Domu kulture Brežice je naša učiteljica hip hopa in jazz plesa Nastja Rajkovič prejela priznanje Zveze kulturnih društev Brežice za leto 2023.
Priznanje je zahvala za najmanj petletno redno in odgovorno delo v ljubiteljski kulturi, za kvalitetne, uspešne in zanimive dosežke, pomembne za nadaljnji razvoj ljubiteljstva in kot spodbuda za nadaljnje delo.

Upravni odbor društva, ki je Nastjo predlagal za prejemnico priznanja, je njeno plesno pot opisal z naslednjimi besedami:
Nastja Rajkovič je plesalka in koreografinja, ki je svojo plesno pot pričela leta 2011 v Plesnem studio Novo mesto. Pričela je s treniranjem hip hopa pod vodstvom Marka Stamenkovića, naslednje leto pa se je vpisala tudi na jazz pod trenerstvom Tjaše Žibert. Leta 2014 je postala članica skupine SoFly, ene najbolj uspešnih skupin v Sloveniji pod vodstvom Žige Sotlarja. Skupaj so tri leta uspešno pobirali naslove državnih, evropskih in svetovnih prvakov v organizaciji IDO (International Dance Organization). Leta 2015 je začela svojo kariero tudi kot trenerka in koreografinja.

V letu 2016 je v PD Imani pričela poučevati hip hop otroške in mladinske plesne skupine. Že naslednje leto je zraven treniranja rednih plesnih skupin pričela delati tudi s tekmovalci. Trenirala je 18 člansko mladinsko street formacijo, kar ji je bilo posebej v veliko veselje in izziv. Leta 2018 se je z osvojenim 5. mesto na državnem prvenstvu PZS s street formacijo kvalificirala na svetovno prvenstvo v street dance show-u, ki je potekalo na Češkem. Na svetovnem prvenstvu so osvojili odlično 11. mesto. Leta 2022 pa je bila s hip hop otroško malo skupino uspešna na državnem prvenstvu v modernih tekmovalnih plesih Plesne zveze Slovenije.
Nastja je v društvu ponovno postavila temelje za plesno zvrst jazz ples, ki ga je pričela poučevati leta 2021. Od takrat v društvu poučuje zraven hip hop-a tudi jazz. Pri postavitvi koreografij je inovativna, ustvarjalna, strokovna in predana delu. S svojimi plesnimi skupinami nastopa na produkcijah društva in na raznih ostalih prireditvah. 

Redno obiskuje različna izobraževanja, kjer nadgrajuje svoje znanje pod trenerskim vodstvom slovenskih in svetovno znanih koreografov. Plesno znanje in izkušnje nabira tudi drugod po svetu. Njeni vsakoletni in stalni destinaciji sta London in Los Angeles, kjer sodeluje in nabira znanje od najbolj priznanih plesnih učiteljev. 
S svojimi izkušnjami in odgovornim delom pomaga pri napredku in razvoju društva.