Letna produkcija ZA DEVETIMI GORAMI. Sobota 17. 6. 2023 ob 18:00 uri.
Več izvedite tukaj.

Zasedli prvo mesto na festivalu International Dance Open v Zagrebu!
Več preberite tukaj.


 
Zapri

Mladi koreografi, Opus 1 in prvi pokalni turnir


V Plesnem društvu Imani smo januarja pričeli s tekmovalno sezono tako v sekciji sodobni ples kot v sekciji hip hop.
Na dogodku Mladi koreografi 2023 so se, dne 20. 1. 2023, občinstvu predstavile plesalke sodobnega plesa, ki so svoje miniature pripravile za 31. državno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1-PLESNA MINIATURA 2023. Plesalke so ustvarjale na temo z naslovom »Nekaj lepega« ali »Karkoli«. Svoje miniature so predstavile v duetu: Izabela Duhanič Mihajlović in Flora Sambunjak, Gaja Mahovne in Gabrijela Komar, Mila Divjak Zalokar in Mia Rostohar, Maja in Vanja Tomše, Živa Flajs in Taja Grubiša in kot solistke: Mila Jorgovanović, Sofija Katić in  Doroteja Komar.
S svetovanjem, vodenjem in usmerjanjem pri oblikovanju ideje jim je pomagala njihova mentorica Sanja Spirić . Dne 21. 2. 2022 so se plesalke udeležile regijskega tekmovanja, na katerem sta se Izabela Duhanič Mihajlović in Flora Sambunjak uvrstili na 31. državno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1, ki bo potekalo v mesecu februarju v Ljubljani.
V januarju je potekal tudi prvi pokalni turnir Plesne zveze Slovenije. Udeležila se ga je hip hop članska mala skupina GRAPEZZ v zasedbi: Neli Bokor, Lija Čurič, Nika Jerončič, Ema Pavlič, Tinkara Lovše, Naomi Šporar in Pika Zbašnik, ki so pod koreografskim vodstvom trenerke Laure Jelen osvojile 1. mesto. V paru sta 2. mesto osvojili hip hop mlajši mladinki Julija Pavlič in Larisa Putrih Šetinc, pod trenerskim vodstvom Tjaše Oštir10. mesto v kategoriji hip hop pari otroci Klara Šimunovič in Vanessa Volk ter v isti kategoriji 15. mesto Lara Račič in Gloria Volk, oba para pod trenerskim vodstvom Laure Jelen.
Vodstvo društva vsem tekmovalcem iskreno čestita za odlične rezulte na začetku tekmovalne sezone!

Vir: PD Imani

Mladi koreografi, Opus 1 in prvi pokalni turnirMladi koreografi, Opus 1 in prvi pokalni turnirMladi koreografi, Opus 1 in prvi pokalni turnirMladi koreografi, Opus 1 in prvi pokalni turnirMladi koreografi, Opus 1 in prvi pokalni turnir