Open classes z Valentino Zajtl in Anjo Baškovč!
Datum: 13. 4. 2024
Class Valentina: 17:00 - 18:30
Class Anja: 18:45 - 20:15
Lokacija: Dvorana PD Imani (nasproti slaščičarne Urška)
PRIJAVI SE
Več info najdeš tukaj.

Oglejte si kako so na Imanijevi zimski produkciji, poleg naših najmlajših, prvič zaplesali tudi plesalci iz Sevnice. Kliknite tukaj.
Zapri

Žana Žniderič

Žana se je na svojo plesno pot podala leta 2013 z vpisom v oddelek za sodobni ples Glasbene šole Krško. Pod mentorstvom Rosane Horvat se je že od samega začetka vsako leto uspešno udeleževala regijskih in območnih plesnih revij, prav tako pa je skoraj vsako leto nastopila na državni plesni reviji, saj je do leta 2018 sodelovala na festivalu otroških plesnih skupina PIKA MIGA v Velenju, od leta 2018 pa na festivalu plesne ustvarjalnosti mladih ŽIVA v Ljubljani. Leta 2018 je v glasbeni šoli zaključila nižjo stopnjo in leta 2019 višjo stopnjo za sodobni ples.

Od leta 2014 do 2020 se je preizkušala na tekmovanju mladih plesnih ustvarjalcev Opus 1, kjer se je s svojimi plesnimi miniaturami uvrstila na državni nivo ter tam osvojila bronasto, srebrno in zlato priznanje.
Od leta 2019 pa vse do danes je aktivna članica Plesnega društva Imani, kjer ustvarja in svoje znanje nadgrajuje v skupini Ka'Bavidas Pelera pod učiteljskim vodstvom in mentorstvom Sanje Spirić. Leta 2020 je nastopila v plesni predstavi z naslovom Tavanje, leta 2023 je zaplesala v plesni predstavi JAZ- ONI MI.

Kljub temu da je že od samega začetka ostala zvesta sodobnemu plesu, je svojo plesno tehniko in znanje izpopolnjevala na različnih plesnih delavnicah baleta, jazz baleta in hip hopa. Leta 2017, 2018 in 2019 se je udeležila tudi celotedenskega izobraževalnega programa Poletna plesna šola, ki jo organizira JSKD RS. Svoje znanje je nadgrajevala s številnimi uspešnimi slovenskimi in širše znanimi koreografi: Nastja Bremec Rynia, Michal Rynia, Maša Kagao Knez, Maja Kalafatić, Katjuša Kovačič, Nikola Orešković, Alicia Ocadiaz, Neus Barcons Roca, Matevž Dobaj, Ida Hellsten, Amy Anne Kennedy, Marko Miloševič, Urša Rupnik, Katarina Gregorič ter drugi.

Leta 2019 je prejela bronasto značko Mete Vidmar, ki jo Javni sklad RS za kulturne dejavnosti podeljuje za več kot 5-letno aktivno udejstvovanje na področju plesne dejavnosti.
Leta 2023 je prejela srebrno značko Mete Vidmar, ki jo Javni sklad RS za kulturne dejavnosti podeljuje za več kot 10-letno aktivno udejstvovanje na področju plesne dejavnosti.

V šolskem letu 2022/2023 je v društvu pričela s poučevanjem sodobnega plesa. Njena glavna želja je, da v mladih plesalkah in plesalcih vzbudi takšno ljubezen in strast do plesa, kot jo čuti sama.

strokovne in uspešne
Učiteljice
Sara Levičar

Sara Levičar

Balet in plesne pripravnice
Sara je plesalka in koreografinja. Končala je nižjo baletno šolo ter prva dva letnika Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani.
Podrobno
Simona Bortek

Simona Bortek

Tečaji družabnih plesov in poročni plesi
Simona je leta 2011 na Fakulteti za šport pridobila naziv profesor športne vzgoje in trener plesa.
Podrobno
Tjaša Oštir

Tjaša Oštir

Hip hop
Tjaša je plesalka in koreografinja. Svoje osnovnošolsko šolanje je najprej popestrila s popoldanskim plesnim krožkom salse, leta 2010 pa se je včlanila v Plesno društvo Imani.
Podrobno
Sanja Spirić

Sanja Spirić

Sodobni ples in tradicionalni pilates
Sanja univ. educ. bacc. art. je plesalka, koreografinja in pedagoginja za sodobni ples.
Podrobno
Nastja Rajkovič

Nastja Rajkovič

Hip hop in jazz
Nastja je plesalka in koreografinja, ki je svojo plesno pot pričela leta 2011 v Plesnem studio Novo mesto.
Podrobno
Larisa Brinovec

Larisa Brinovec

Plesne pripravnice
Larisa se je plesom pričela ukvarjati leta 2009, ko je s vpisom v Plesno društvo Imani pričela trenirati hip hop.
Podrobno
Karmen Lavrinšek

Karmen Lavrinšek

Plesne pripravnice
Karmen ples spremlja vse od majhnih nog in jo neprestano drži na svojih poteh. Pravi, da brez plesa ni življenja in da brez plesa njeno telo preprosto ne funkcionira pravilno.
Podrobno
Hana Lopatič

Hana Lopatič

Hip hop
Hana se s plesom ukvarja že od vrtčevskih dni. S šestim letom se je pridružila Plesnemu društvu Imani in pričela plesati hip hop.
Podrobno
Pika Dukič

Pika Dukič

Hip hop
Pika je mlada plesalka in koreografinja, ki se je s plesom prvič srečala v osnovni šoli. Leta 2016 se je včlanila v Plesno društvo Imani, kjer je kmalu ugotovila, da se želi s plesom resneje ukvarjati.
Podrobno
Žana Žniderič

Žana Žniderič

Plesne pripravnice in balet
Žana je na Glasbeni šoli Krško zaključila višjo stopnjo za sodobni ples (2013-2019), nakar se je leta 2019 priključila Plesnemu društvu Imani.
Podrobno
Anja Zupančič

Anja Zupančič

Historični plesi 16., 17. in 18. stoletja
Anja je plesalka, ki je svojo plesno pot začela v OŠ Brežice s plesno-navijaško skupino. Leta 2004 se je priključila Plesni skupini Celestina.
Podrobno