Tjaša Žveglič prejela priznanje Zveze kulturnih društev Brežice

Zveza kulturnih društev Brežice je v počastitev slovenskega kulturnega praznika v sredo, 6. 2. 2019, v Domu kulture Brežice pripravila slavnostno prireditev s podelitvijo priznanj in odličij za leto 2018.

Izmed štirih prejemnikov priznanj je priznanje prejela tudi naša učiteljica Tjaša Žveglič.

Na slavnostni prireditvi je bilo njeno delo predstavljeno:

Tjaša Žveglič pleše v PD Imani že od leta 2007. Takoj se je podala v ritme hip hopa. S to plesno zvrstjo se je kot mladinka in članica predstavljala tudi kot zelo uspešna tekmovalka. Še danes aktivno pleše v hip hop ritmih, in sicer v skupini odraslih plesalcev. Od leta 2012 v društvu tudi poučuje otroške in mladinske hip hop plesne skupine ter plesne pripravnice -  skupine naših najmlajših, 4 in 5 let starih plesalcev.

S svojimi plesnimi skupinami redno nastopa na dogodkih v organizaciji PD Imani in tudi v organizaciji drugih društev. Je zelo inovativna in ustvarjalna pri postavitvi različnih zanimivih koreografij in pri scenskih postavitvah. Vsako leto je vodja projekta zimskih ali letnih produkcij društva, aktivno pa je tudi vključena v organizacijo dela pri vseh ostalih dogodkih.

Leta 2013 je bila mentorica in koreografinja plesnemu paru, ki je na pokalnih turnirjih skozi celo leto in na koncu leta na državnem prvenstvu v modernih tekmovalnih plesih v hudi konkurenci osvajal odlična mesta.

Redno nadgrajuje svoje plesno znanje z izobraževanji na raznih seminarjih, kjer poučujejo domači koreografi (Aleš Gorišek, Nika Kljun, Michal Rynia, Nastja Bremec, Monika Veselčič …) in v tujini (W.H.E.S. dance convention - Blake Mcgrrath, Camillo Lauricella, J.K. Sanchez …). Udeležila se je mednarodne konference plesne pedagogike v Velenju, ki poteka v organizaciji JSKD RS, saj želi nadgrajevati svoje znanje tako na plesnem kot pedagoškem področju in nadaljevati svojo plesno pot v društvu. 

V plesu neizmerno uživa. Pri delu v skupinah skuša, zraven strokovnega dela, na otroke prenašati tudi pozitivno energijo in ustvarjati dobro vzdušje v skupinah. Odlikujejo jo lastnosti pozitivnega, nasmejanega in delovnega človeka, je odgovorna oseba, na katero se lahko vedno zaneseš.

Leta 2017 je prejela bronasto značko Mete Vidmar, ki jo posameznikom podeljuje Javni sklad za kulturne dejavnosti RS za najmanj 5 let udejstvovanja na plesnem področju.

Vir: PD Imani

 

 
Lokacije vaj

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
+386 70 925 813
imani.pd@gmail.com

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
Slovenija