Tečaji družabni plesov in individualne ure

DRUŽABNI PLESI:

V našem društvu izvajamo program družabni plesi (začetni plesni tečaj, nadaljevalni in izpopolnjevalni plesni tečaj) in individualne ure za solo in par.

Družabni ples je skupno ime za latinsko-ameriške in standardne plese. Tovrstne plese ponavadi plešemo na porokah, zabavah, veselicah itd. Na vajah plese predstavimo na zabaven in sproščen način, da jih lahko pari potem s pridom uporabijo na omenjenih prireditvah. Poleg tega vas na vajah naučimo pravilne drže, gibanja po prostoru, plesanja v plesni smeri, orientacije po prostoru. Najbolj pa se seveda posvetimo tehniki in izvedbi figur. Poskrbeli bomo, da se boste pari znali zavrteti z vsakim, ob različni glasbi in ob različnih priložnostih.


Med standardne plese štejemo angleški (počasni) valček, dunajski (hitri) valček, foxtrot, quickstep in tango. Latinsko-ameriški plesi pa so rumba, cha cha, jive, samba in passo doble.

Na plesišču pa velikokrat uporabljamo poleg naštetih še moderne in modne plese: salso, swing, discofox, rock’n’roll, mambo itd.

DRUŽABNI PLESI so razdeljeni na stopnje (vsaka stopnja obsega 8 vaj po 90 minut), in sicer: 

  • Začetni plesni tečaj: fokstrot, swing, angleški in dunajski valček, polka in cha cha.
    Začetek tečaja: mesec november.
  • Nadaljevalni plesni tečaj: znanje, ki smo ga pridobili na začetnem tečaju utrdimo, nato pa še nadgradimo in dodamo nove plese latinsko-ameriškega značaja (rumba, samba in jive).
    Začetek tečaja: mesec januar
  • Izpopolnjevalni plesni tečaj: zannje, pridobljeno na prejšnjih dveh stopnjah, utrdimo in nadgradimo. Poudarek je predvsem na nadgrajevanju in učenju novih plesnih kombinacij.
    Začetek tečaja: mesec marec

 


Lokacije vaj

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
+386 70 925 813
imani.pd@gmail.com

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
Slovenija