Svečana prireditev ob 10. jubileju društva

V soboto, 10. 6. 2017, je PD Imani na svečani prireditvi praznovalo svoj 10. jubilej pred polno dvorano, skupaj je bilo več kot 500 gledalcev. To je bil tretji in hkrati zadnji dogodek v počastitev 10. jubileja.

V uvodnem govoru je predsednica društva Ksenija Herakovič pozdravila brežiškega župana Ivana Molana, vodjo oddelka za družbene dejavnosti na Občini Brežice Patricio Čular, samostojno svetovalko za ples JSKD RS Nino Meško, vodjo OI JSKD Simono Rožman Strnad, podpredsednico ZKD Brežice Lučko Černelič ter spoštovane starše plesalcev in ostale ljubitelje plesa.

Društvu je župan Ivan Molan podelil plaketo Občine Brežice za 10 let uspešnega delovanja na plesnem področju, vzgoje mladih plesalcev in za pomemben prispevek pri razvoju plesa v občini Brežice. Društvo je prejelo tudi jubilejno priznanje območne izpostave sklada in darilni bon ter priznanje ZKD Brežice. Predsednica društva se je vsem zahvalila za podporo, pomoč in spodbudo, ki jo društvo prejema skozi vso 10 letno obdobje. Vodja brežiške izpostave JSKD Simona Rožman Strnad je številnim plesalcem podelila jubilejne značke Mete Vidmar. Bronaste značke za najmanj 5 let udejstvovanja na plesnem področju ljubiteljske kulture je prejelo kar 46 plesalcev , srebrne za najmanj 10 let udejstvovanja na plesnem področju ljubiteljske kulture pa je prejelo 10 plesalcev, kar je zelo lepo število zvestih plesalcev.

Po uvodnem delu je sledila plesna predstava z naslovom Imani, v kateri so zaplesali vsi plesalci iz društva: najmlajši, stari 3, 4 in 5 let, osnovnošolski otroci in srednješolska mladina, v manjšem številu pa tudi odrasli. V koreografijah učiteljev Rosane Horvat, Sare Levičar, Hedvike Lopatič, Špele Krznarič, Anje Baškovč, Tjaše Žveglič, Nastje Rajkovič, Katarine Gregorič, Samuela Samuela in Sama Marinča je v prepletu točk zaplesalo skupaj kar 230 plesalcev. Pod scenarij in režijo se je podpisala Vesna Šinko iz KD Leskovec pri Krškem, sceno so izdelali člani Društva likovnikov Brežice. Predstavo sta povezovala akademski igralec, Žan Koprivnik, član igralskega ansambla SNG Drama Maribor, ki je bil pred študijem AGRFT-ja  tudi plesalec v PD Imani. Družbo mu je delala mlada plesalka iz PD Imani Ana Binter, ki se je v igralskih vodah prav lepo predstavila. Predstava je bila preplet različnih plesnih zvrsti, in sicer sodobnega plesa, džez baleta, baleta, hip hopa, historičnih plesov in kubanske salse. Plesalci so s plesnimi gibi izrazili, prikazali in povezali zgodovino društva s sedanjostjo, ki je popotnica za prihodnost. Na koncu prireditve so vsi plesalci zaplesali ob ritmih premierno predstavljene himne društva z naslovom »Telo v ritmu«. Glasbo za himno je napisal Matjaž Predanič, besedilo Zoran Zlatič, ki pa je himno na prireditvi tudi zapel. Sledila je še jubilejna torta z desetimi svečkami, ki so jo vsi skupaj na plesišču upihnili, na zunanjem igrišču pred telovadnico pa je sledila pogostitev z veliko torto in ostalimi dobrotami  za vse plesalce društva in obiskovalce prireditve.

Na Posavskem Obzorniku so zapisali, članek si lahko ogledate tukaj.


Vir: PD Imani

Več fotografij v članku med NOVICAMI.
Lokacije vaj

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
+386 70 925 813
imani.pd@gmail.com

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
Slovenija