Sodobni ples za otroke in mladino (od 6 let)

(plesne skupine od 6. leta starosti otrok naprej )

Pouk Sodobnega plesa zajema balet, moderno in sodobno plesno tehniko ter džez ples. Učenci na začetku spoznajo osnove baleta, ki je temelj za nadaljnje delo. Pri Sodobnem plesu je poudarek na izraznosti in notranjih vzgibih vsakega posameznika. Skozi različne plesne igre in improvizacije ter s pomočjo gibov, ki se jih učenci naučijo potem skupaj z učiteljem sestavijo smiselno celoto –koreografijo.

Poučevanje sodobne plesne tehnike za otroke je zasnovano na vodeni improvizaciji na določene teme. Skozi teme se obdelujejo osnovni Labanovi principi kot so prostor, zmogljivost in oblike. Skozi vodeno improvizacijo ozaveščamo dele telesa, raziskujemo možnosti gibanja telesa po prostoru in urimo telesno koordinacijo. Pomemben del je spodbujanje in razvijanje otrokove kreativnosti in abstraktnega mišljenja. Učimo se osnovne principe sodobne plesne tehnike skozi katere razvijamo funkcionalno telo.

Začetek ure je namenjen predstavitvi teme in ogrevanju skozi različne naloge. Nadaljujemo s tehničnimi vajami za artikulacijo in koordinacijo telesa. Sledijo vaje skozi prostor, katere so namenjene spoznavanju osnovnih elementov sodobne plesne tehnike. Zadnji del ure je namenjen učenju in utrjevanju plesnih koreografij.

Pričetek plesnih vaj: mesec september.
Zaključek vaj: konec junija (po šolskem koledarju).

 

 


Lokacije vaj

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
+386 70 925 813
imani.pd@gmail.com

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
Slovenija