Podelitev priznanj Plesne zveze Slovenije Plesnemu društvu Imani

V ponedeljek, 4. marca, je v ljubljanski Festivalni dvorani potekala že tradicionalna podelitev priznanj najboljšim plesalcem v Plesni zvezi Slovenije, ki deluje pod okriljem Olimpijskega Komiteja Slovenije. Prireditev je vodil Domen Valič, priznanja pa so podeljevali predstavniki slovenske plesne reprezentance, predsednik Plesne zveze Slovenije Zoran Kljun in predsednik Slovenske olimpijske akademije Miro Cerar st.

Med letošnjimi nagrajenci je bilo tudi brežiško Plesno društvo Imani, ki je prejelo posebno priznanje Plesne zveze Slovenije za velik doprinos k najuspešnejši reprezentanci na evropskih in svetovnih tekmovanjih pod okriljem IDO organizacije. V lanski sezoni so si slovenski reprezentančni plesalci priplesali kar 138 medalj, kar je največ do sedaj. Zasluge za Imanijevo priznanje pa gredo plesalcem v mladinski veliki formaciji, ki je skupaj s svojo koreografinjo Nastjo Rajkovič, zastopala slovenske barve na svetovnem prvenstvu v street show kategoriji na Poljskem.

Na prireditvi pa sta priznanji prejeli tudi dve koreografinji in trenerki Plesnega društva Imani.
Zlato plaketo in priznanje za najboljšo slovensko veliko formacijo, ki je ubranila naslov evropskih in svetovnih prvakov, je prejela Anja Baškovč kot članica plesne šole Artifex, srebrno plaketo za izjemne dosežke v kategoriji hip hop parov članov in članskih malih skupin, pa je prejela Valentina Zajtl kot članica zasedbe plesnega društva TBA.




Lokacije vaj

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
+386 70 925 813
imani.pd@gmail.com





Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
Slovenija