Plesna predstava: Plesna trilogija DOTIK-IDENTITETA-PULZ

V nedeljo, 14. 5. 2017, so se na drugem dogodku v počastitev 10. jubilej PD Imani, v Domu kulture Brežice, plesalci predstavili s plesno predstavo: Plesna trilogija DOTIK – IDENTITETA - PULZ.  

V predstavi so zaplesali plesalci stari od 13 let naprej. Nekateri izmed njih v našem društvu plešejo že od njegovega nastanka, torej polnih 10 let, veliko pa se jih s plesom ukvarja že tudi več kot 10 let.  Plesalke skupine sodobnega plesa SP3: Ul' ezVenTjanaTjaša Kurajić, Zala Mucko, Ula Oštir, Ana Radić, Zala Rostohar, Veronika Strnad, Ema Zevnik so soustvarjale v prvem delu plesne trilogije 'DOTIK',  plesalke skupine sodobnega plesa Ka' Bavidas PeleraLucija Arh, Iva Colarič, Zala Jurečič, Zoya Koprivnik, Nika Kurnik, Laura Milar, Zala Preskar, Lena Škoda, Barbara Unetič, Zarja Zidarič Petrovič in Gea Župevc so v procesu nastajanja drugega dela trilogije soustvarjale zgodbo 'IDENTITETA'. Obe skupini sta zaplesali v koreografiji in pod mentorskim vodstvom Rosane Horvat. Plesalci hip hop skupine Alter EgoPrimož Bogner, Anina Čargo-Žagar, Zehrudina Hrvić, Tjaša Oštir, Jana Stanič, Nika Srpčič, Nina Šafer, Tijana Šobot in Tjaša Zupanc so zaplesali v tretjem delu trilogije z naslovom 'PULZ' v koreografiji Sama Marinča. Pomemben vložek v predstavo je  vložila tudi dramaturginja dr. Andreja Kopač, za kostumografijo sta poskrbeli Tjaša Kurajić in Laura Milar, za oblikovanje luči je poskrbel Velenjčan Davorin Štorgelj.

Predstava je podala pomembno sporočilo o razvoju samega sebe, spoznavanju svojega jaza, oblikovanju mnenja in sprejemanja le tega, o dotiku, ki nas popelje v znani in neznani svet reakcij telesa in čustev, ves čas pa so se skozi predstavo porajale misli -  ali čutimo pulz življenja, ki ga živimo danes in ta trenutek, ali živimo v času, ki ne obstaja.

S temi in še več vprašanji so se mladi plesalci ukvarjali pri ustvarjanju predstave in prikazali, kako se človek lahko skozi ples izraža in tako dopolnjuje sebe in okolico. Predstava  je gledalcem v pozitivnem duhu približala glasbo in ples različnih zvrsti.

Pred predstavo so se občinstvu predstavile plesalke s solo in duo točkami iz regijskega in državnega tekmovanja mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1 pod mentorskim vodstvom Rosane Horvat in tekmovalke hip hop disciplin solo in duo v koreografijah Anje Baškovč.

Na koncu prireditve je predsednica društva Ksenija Herakovič plesalcem in koreografom čestitala in se jim zahvalila za dogodek, ki so ga pripravili in namenili 10. jubileju društva.  

Vir: PD Imani
Lokacije vaj

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
+386 70 925 813
imani.pd@gmail.com

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
Slovenija