Pika miga z najmlajšimi plesnimi ustvarjalci

V času Pikinega festivala, ki vsako leto poteka v Velenju, se je 6. in 7. oktobra odvil že 15. mini festival otroških plesnih skupin PIKA MIGA v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Festivala Velenje.

Vsega skupaj se je na odru Doma kulture Velenje predstavilo 250 mladih plesalcev, starih od 5 do 13 let, ki so odplesali 30 miniatur v obliki solo plesov, duetov in skupinskih koreografij, po izboru državnega selektorja Igorja Sviderskega. Predstavljene plesne miniaturke so bile prava paša za oči, duha in telo, saj so najmlajši plesni ustvarjalci s pomočjo mentorjev v ples prelili vsakdanje življenjske dogodke, izkušnje, čustva in sanje. K sproščenemu in razigranemu vzdušju na odru, pa tudi v dvorani in zaodrju, pa je svoje prispevala tudi Pika Nogavišča, ki je obiskala prireditev, da je bilo doživetje še bolj pikasto in migasto.

Pikasto in migasto pa so na Piki miga zaplesali tudi plesalci naše regije, kar potrjuje vztrajno kvalitetno delo in vodenje nadebudnih mladih plesalcev skozi njihovo plesno ustvarjanje, raziskovanje, spodbujanje in trud. Predstavilo se je 12 članov iz našega Plesnega društva IMANI Brežice: Gaia Cekuta, Julijana Ferjanč, Taja Grubiša, Kaja Kežman, Doroteja Komar,Tia Libenšek, Kaja Lipar, Neja Ereš Malus, Julija Pavlič, Larisa Putrih Šetinc, Luka Rihter in Tia Volk s plesno miniaturo Skupaj, v koreografiji Tini Rozman, poleg njih pa so bili izbrani še plesalci oddelka za sodobni ples Glasbene šole Krško, z miniaturo Ropotanje za god in Nekoč izza šolskih klopi, pod mentorstvom in v koreografiji Rosane Horvat in plesalci plesne skupine Harlekin iz Kostanjevice na Krki, ki pa so predstavili miniaturo Kapljice v koreografiji Dušanke Požgaj.

Čestitke vsem izbranim!

 

Vir: PD Imani

 

 
Lokacije vaj

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
+386 70 925 813
imani.pd@gmail.com

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
Slovenija