Uspešen zaključek šolskega leta!
Uspešno smo izvedli premiero in nato še 7 ponovitev baletne plesne predstave "Sneguljčica in 7 palčkov". Več si lahko preberete tukaj.

Na zaključni produkciji plesnih pripravnic »Koraki v počitnice« se je občinstvu predstavilo nekaj čez 50 predšolskih plesalcev. Utrinke si oglejte tukaj.

Na produkciji z naslovom »Sam pleš« so se plealci poslovili od plesne sezone 2023/24. Na dogodku je zaplesalo 15 plesnih skupin različnih plesnih zvrsti: sodobnega plesa, hip hopa, baleta in jazz baleta. Več si lahko ogledate tukaj.

Podrobneje o dogodkih pa si lahko preberete tukaj.
Zapri

Jazz

Plesne skupine od 12. leta starosti naprej

Ob besedi jazz največkrat pomislimo na jazz ballet, Broadway, muzikal in show dance. Jazz izvira iz Afrike od koder se je v 20. stoletju razširil v Ameriko.

Pri jazzu se uporablja in uči baletno tehniko, kot osnovo, v povezavi s sodobno plesno tehniko in značilnostmi ariškega plesa ter osebnostnimi lastnostmi plesalcev in koreografov. Jazz nam ponuja možnosti za razvoj sposobnosti telesa kot so hitrost, moč in koordinacija, medtem ko odkriva našo subtilnost v gibanju, liričnost, igrivost, ritmičnost in izraznost.

Pričetek plesnih vaj: mesec september.
Zaključek vaj: konec junija (po šolskem koledarju).

V plesni sezoni 2024/25 razpisujemo:
-Jazz mladinci in člani (l.r. 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007 ...) 2×75 min/teden