Družabni plesi za odrasle

DRUŽABNI PLESI:

Družabni ples je skupno ime za latinsko-ameriške in standardne plese. Tovrstne plese ponavadi plešemo na porokah, zabavah, veselicah itd. Na vajah plese predstavimo na zabaven in sproščen način, da jih lahko pari potem s pridom uporabijo na omenjenih prireditvah. Poleg tega vas na vajah naučimo pravilne drže, gibanja po prostoru, plesanja v plesni smeri, orientacije po prostoru. Najbolj pa se seveda posvetimo tehniki in izvedbi figur. Poskrbeli bomo, da se boste pari znali zavrteti z vsakim, ob različni glasbi in ob različnih priložnostih.


Med standardne plese štejemo angleški (počasni) valček, dunajski (hitri) valček, foxtrot, quickstep in tango. Latinsko-ameriški plesi pa so rumba, cha cha, jive, samba in passo doble.

Na plesišču pa velikokrat uporabljamo poleg naštetih še moderne in modne plese: salso, swing, discofox, rock’n’roll, mambo itd.

DRUŽABNI PLESI so razdeljeni na stopnje (vsaka stopnja obsega 8 vaj po 90 minut), in sicer: 

 • Začetni plesni tečaj: fokstrot, swing, angleški in dunajski valček, polka in cha cha.
  Začetek tečaja: mesec november.
 • Nadaljevalni plesni tečaj: znanje, ki smo ga pridobili na začetnem tečaju utrdimo, nato pa še nadgradimo in dodamo nove plese latinsko-ameriškega značaja (rumba, samba in jive).
  Začetek tečaja: mesec januar

PLESNA REKREACIJA:

Ure PLESNE REKREACIJE so namenjen plesalcem z osvojenimi osnovami družabnih plesov.
To so ure redne in organizirane plesno-rekreativne vadbe, na katere želimo privabit čimveč ljudi vseh starosti.
Potekale bodo 1 x na teden po 90 minut.
Na plesni rekreaciji se vrti plesna glasba in vedno je prisotna učiteljica, ki plesalce usmirja, jim svetuje ..., tako plesalci dodatno utrdijo plesne korake. Hkrati pa se bodo "rekreativci" na vajah naučili še kakšnega novega plesa in plesne slike, ki jih bodo lahko s pridom uporabili tudi na raznih zabavah, slavjih itd.

Na Plesni rekreaciji želimo skozi ples promovirati gibanje za zdrav način življenja in spodbujati zdrav življenjski slog.

Plesna rekrecija je lahko dejavno preživljanje časa na način, ki osvežuje človekovo telo, duha in je hkrati še zelo zabavno. In ker je življenje čedalje bolj "sedeče", je ples pravi odgovor, ko želimo svoje telo razgibati. Ples je postal pomembna rekreativna dejavnost, s čimer prispevamo k zdravemu načinu svojega življenja, saj je ples učinkovit trening za naše telo:

 • spodbudi delo srca in ožilja
 • z njim razgibavamo in oblikujemo vse mišice telesa
 • stopnjujemo svojo vzdržljivost
 • dobro vpliva na hrbtenico
 • koristi tudi imunskemu sistemu in
 • najpomembnejše - PO TRENINGU PLESA SE POČUTIMO SPROŠČENI, ZADOVOLJNI IN POLNI ENERGIJE.

Pričetek Plesne rekreacije: mesec oktober.

Zaključek vaj: konec maja.


Lokacije vaj

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
+386 70 925 813
imani.pd@gmail.com

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
Slovenija