Družabni plesi in individualne ure, tudi za poročni ples

DRUŽABNI PLESI:

V našem društvu izvajamo program družabni plesi (začetni plesni tečaj, nadaljevalni in izpopolnjevalni plesni tečaj) in individualne ure za solo in par, tudi za poročni ples.

Posnetek poročnega plesa si lahko pogledate na našem fb profilu. Poročni par je zaplesal pod vodstvom učiteljice Simone Bortek.

Družabni ples je skupno ime za latinsko-ameriške in standardne plese. Tovrstne plese ponavadi plešemo na porokah, zabavah, veselicah itd. Na vajah plese predstavimo na zabaven in sproščen način, da jih lahko pari potem s pridom uporabijo na omenjenih prireditvah. Poleg tega vas na vajah naučimo pravilne drže, gibanja po prostoru, plesanja v plesni smeri, orientacije po prostoru. Najbolj pa se seveda posvetimo tehniki in izvedbi figur. Poskrbeli bomo, da se boste pari znali zavrteti z vsakim, ob različni glasbi in ob različnih priložnostih.


Med standardne plese štejemo angleški (počasni) valček, dunajski (hitri) valček, foxtrot, quickstep in tango. Latinsko-ameriški plesi pa so rumba, cha cha, jive, samba in passo doble.

Na plesišču pa velikokrat uporabljamo poleg naštetih še moderne in modne plese: salso, swing, discofox, rock’n’roll, mambo itd.

DRUŽABNI PLESI so razdeljeni na stopnje (vsaka stopnja obsega 8 vaj po 90 minut), in sicer: 

  • Začetni plesni tečaj: fokstrot, swing, angleški in dunajski valček, polka in cha cha.
    Začetek tečaja: mesec november.
  • Nadaljevalni plesni tečaj: znanje, ki smo ga pridobili na začetnem tečaju utrdimo, nato pa še nadgradimo in dodamo nove plese latinsko-ameriškega značaja (rumba, samba in jive).
    Začetek tečaja: mesec januar
  • Izpopolnjevalni plesni tečaj: zannje, pridobljeno na prejšnjih dveh stopnjah, utrdimo in nadgradimo. Poudarek je predvsem na nadgrajevanju in učenju novih plesnih kombinacij.
    Začetek tečaja: mesec marec

 


Lokacije vaj

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
+386 70 925 813
imani.pd@gmail.com

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
Slovenija