VPIS V ŠOLSKO LETO 2021/2022
Pripravnica, Balet, Hip hop, Jazz, Sodobni ples, Družabni plesi, Poročni ples
RAZPISANE NOVOSTI: Balet od 6. leta starosti naprej, Jazz ples od 7. leta starosti naprej, Hip hop skupina za fante od 7. leta starosti naprej. Vpišite se tukaj.

SEPTEMBER MESEC ODPRTIH VRAT
Opomba: s Plesno pripravnico pričnemo z vajami s 16. 9. 2021.
Zapri

Tečaji družabnih plesov in individualne ure

V našem društvu izvajamo program družabni plesi (začetni plesni tečaj, nadaljevalni in izpopolnjevalni plesni tečaj) in individualne ure za solo in par.

Družabni ples je skupno ime za latinsko-ameriške in standardne plese. Tovrstne plese ponavadi plešemo na porokah, zabavah, veselicah itd. Na vajah plese predstavimo na zabaven in sproščen način, da jih lahko pari potem s pridom uporabijo na omenjenih prireditvah. Poleg tega vas na vajah naučimo pravilne drže, gibanja po prostoru, plesanja v plesni smeri, orientacije po prostoru. Najbolj pa se seveda posvetimo tehniki in izvedbi figur. Poskrbeli bomo, da se boste pari znali zavrteti z vsakim, ob različni glasbi in ob različnih priložnostih.

Med standardne plese štejemo angleški (počasni) valček, dunajski (hitri) valček, foxtrot, quickstep in tango. Latinsko-ameriški plesi pa so rumba, cha cha, jive, samba in passo doble.

Na plesišču pa velikokrat uporabljamo poleg naštetih še moderne in modne plese: salso, swing, discofox, rock’n’roll, mambo itd.

DRUŽABNI PLESI so razdeljeni na stopnje (vsaka stopnja obsega 8 vaj po 90 minut), in sicer: 

Začetni plesni tečaj

Začetni plesni tečaj: fokstrot, swing, angleški in dunajski valček, polka in cha cha.
Začetek tečaja: mesec november.

Nadaljevalni plesni tečaj

Nadaljevalni plesni tečaj: znanje, ki smo ga pridobili na začetnem tečaju utrdimo, nato pa še nadgradimo in dodamo nove plese latinsko-ameriškega značaja (rumba, samba in jive).
Začetek tečaja: mesec januar

Izpopolnjevalni plesni tečaj

Izpopolnjevalni plesni tečaj: zannje, pridobljeno na prejšnjih dveh stopnjah, utrdimo in nadgradimo.
Poudarek je predvsem na nadgrajevanju in učenju novih plesnih kombinacij.
Začetek tečaja: mesec marec