Jerneja Rožman

Jerneja Rožma je plesno pot začela pred trinajstimi leti v plesni skupini Tarantela Krško, kjer se je navdušila za hip hop in se nato izpopolnjevala v plesnem klubu Plesni Val, pod vodstvom Petra Taušanoviča. Začela je spoznavati osnove hip-hopa, način življenja in oblačenja. Leta 2010 se je pridružila skupini Kaz_U_Not, ki jo vodi eden najbolj priznanih koreografov in učiteljev v Sloveniji Dario Šegović. Izobraževala pa se je tudi na seminarjih po Sloveniji in v tujini, kjer so poučevali najbolj znani koreografi na svetu: Eddie Morales, Misha Gabriel, Marty Kudelka, Lil Phil, Anthony Lee, Kenzo Alvares, Quick crew, …

Leta 2006 je začela tudi tekmovati v disciplinah solo, pari, male skupine in formacije. S svojimi rezultati se je kot HH solo članica uvrstila na evropsko prvenstvo v Gradcu, v kategoriji male skupine skupaj s plesalci iz Celja pa dosegla 3. mesto na državnem prvenstvu, ter 13. mesto  na svetovnem prvenstvu v Bremnu, v kategoriji HH formacije s točko Heart drummer skupaj s plesalci iz Ljubljane in Celja pa dosegla 1. mesto na festivalu v Lignanu in prav tako 1. mesto na festivalu v Riminiju. Nastopala je v dvorani Stožice, v različnih videospotih, plesala na najbolj prestižni prireditvi Viktorji ipd.

Oktobra 2007 se je kot hip hop učiteljica in koreografinja  pridružila Plesnemu društvu Imani, od septembra 2008 do junija 2012 pa poučevala tudi v Novem mestu v Plesnem društvu Pan. V PD Imani poučuje še danes in skuša vse svoje izkušnje prenesti na svoje učence. Plesalci pod njenim okriljem so dosegali in še vedno dosegajo odlične rezultate na pokalnih turnirjih,državnih prvenstvih, ena izmed učenk pa si je zagotovila mesto na evropskem prvenstvu na Danskem leta 2011 in v Amsterdamu leta 2013. Enega od svojih večjih dosežkov je dosegla s svojo prvo samostojno predstavo, novembra 2013, z naslovom SVET PRAZNIH OBLJUB, ki je imela še tri ponovitve za srednje šole. V mesecu februarju 2014 je dobila priznanje Zveze kulturnih društev Brežice za uspešno delo na področju ljubiteljske kulture, v letu 2015 pa je z igralci KD Drugi oder, koreografom Samuelom Samuel in s plesalci PD Imani sodelovala v otroški predstavi ŽIGA, KISLA KUMARICA, ki je imela še dve ponovitvi.

Kljub obilici dela s poučevanjem in ustvarjanjem na področju plesa je kot članica upravnega odbora Plesnega društva Imani močno vpeta v organizacijo in vodenje društva. S predanim delovanjem v društvu je to ljubiteljsko dejavnost približala širšemu krogu ljudi.

Kot sama pravi je ples njena ljubezen in največja sprostitev ter tudi neke vrste zdravilo, saj vso negativno energijo in slabo počutje odpravi kar s plesom.

  

Lokacije vaj

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
+386 70 925 813
imani.pd@gmail.com

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
Slovenija