Sara Levičar

Sara Levičar je plesalka in koreografinja.
Končala je nižjo baletno šolo ter prva dva letnika Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani. Eno leto  se je izobraževala v Plesnem centru Ljubljana, ki ga je vodil Fred Lasser, kjer je obiskovala horton graham, floor barre in jazz plesno tehniko. Izpopolnjevala se je na različnih plesnih seminarjih pri znanih učiteljih: F. Lasser, M. Ussar, K. P.Champagne, F. Comello, T. Pezdir, L. Edith, B. Bergmans, L. Levasseur, J. Menger, R. Horvat., M. Selan, M. Vidmar, S. Schwenner, S. Cumming, R. Hribar in G. Luštek.

Kot solistka je sodelovala na plesnih tekmovanjih v modernem in show plesu (državno prvenstvo 2008 – 4. mesto ). Leta 2008 je plesala v predstavi Plesanje za sanje v koreografiji Sabine Schwenner.
Leta 2009 je bila na plesnem izobraževanju v Dance New Amsterdamu v New Yorku. Udeležila se je tudi izobraževanja STIK za plesne pedagoge v organizaciji JSKD-ja, v trajanju dveh let (2010/2011) .

Ples poučuje sedaj že več kot desetletje, od leta 2008 v Plesnem društvu Imani. V času njenega poučevanja je s plesalci ustvarila tudi že nekaj predstav: Mali princ, Šola Šala, Zverjasec in Zmešnjava v Božičkovi vasi. S svojimi koreografijami sodeluje na tekmovanjih v modernem plesu, kjer dosega dobre rezultate in se uspešno udeležuje območnih, regijskih in državnih plesnih srečanj.

Kot pravi sama je zanjo poučevanje plesa preplet dveh njenih velikih ljubezni: ljubezni do plesa in otrok.

  

Lokacije vaj

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
+386 70 925 813
imani.pd@gmail.com

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
Slovenija