Rosana Horvat

Rosana Horvat je profesionalna plesalka, učiteljica in koreografinja.
Diplomirala je na plesni akademiji Alvin Ailey American Dance Center v New Yorku. Pridobila pedagoško in andragoško znanje na pedagoški fakulteti v Ljubljani in zaključila dvo letno izobraževanje STIK - strokovno izpopolnjevanje za pedagoge sodobnega plesa in ustvarjalnega giba v Ljubljani.

Sodelovala je z vrhunskimi koreografi in plesala v plesnih predstavah v New Yorku, Sloveniji, Italiji, na Madžarskem in Hrvaškem: E. Mosley, F. Benjamin, Avila Weeks, F. Moore, CJ Hardy, Christine Hall, Nina Mavec Krenker, Uršulo Teržan (Maske 2005, Dvojno zlo 2006), Ana Maria Bogdanovič (Jesam 2007). Kot koreografinja je ustvarila plesne predstave: Krog, 1997; Ko si v svojem trenutku, 2001; Lahko smo to, kar smo, 2002; Vmesni čas, 2004; Metamorfoze, 2006; Ruta, 2009; Kratek stik 2014 in dve otroški plesni predstavi Peter in Volk, 2011 ter Dogodivščine tvoje frnikole, 2013.  Predstave 'Ko si v svojem trenutku', 'Vmesni čas' in 'Kratek stik' so bile izbrane za državno plesno revijo ŽIVA. Z njeno koreografijo se je pevka Tadeja Molan leta 2010 predstavila na izboru slovenske popevke EMA. Redno se izobražuje na področju plesa v Sloveniji, na Dunaju in New Yorku. Poučuje ples v Plesnem društvu Imani in na Glasbeni šoli Krško oddelek za sodobni ples, kjer je tudi zaposlena. Na Akademiji za ples v Ljubljani pa je predavala štiri leta. S svojimi plesalci se uspešno udeležuje območnih, regijskih in državnih plesnih revij v organizaciji JSKD-ja. Je vsakoletna mentorica mladim plesnim ustvarjalcem, ki se zelo uspešno udeležujejo državnega in mednarodnega tekmovanja OPUS-1 v Ljubljani in v Celju.

Svoje pedagoško znanje zadnjih 15 let si je pridobila in delila v:

Hope for Kids-School of the Arts New York, Plesnem studiu N Velenje, Harlekin Celje, Plesni Forum Celje, Terpsihora Šempeter-Vrtojba, Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje, Plesni center Ljubljana, Terpsihora Novo Mesto, Akademija za ples Ljubljana ter na raznih seminarjih v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem.

  

Lokacije vaj

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
+386 70 925 813
imani.pd@gmail.com

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
Slovenija