Špela Krznarič

Špela se je s plesom prvič srečala pri 10. letih, ko sta jo starša vpisala na sodobni ples, ki ga je poučevala Rosana Horvat. Kmalu za tem je svoje plesno šolanje nadaljevala v Glasbeni šoli Krško na oddelku za sodobni ples, kjer se je prvič srečala tudi z jazzom, baletom in modernim umetniškim plesom. Večkrat je obiskala minifestival otroških plesnih skupin Pika miga v Velenju.

Po končani nižji stopnji Glasbene šole na oddelku za sodobni ples se je vpisala v Plesno društvo Imani, kjer je ustvarjala v večjih plesno gledaliških predstavah: Ruta, Mali princ, Kratek stik, Pihalni orkester Krško v risankah, ki so bile večkrat uspešno ponovljene. S plesno predstavo Kratek stik in koreografijami »(ne)smisel« ter »del:celota« je sodelovala tudi na državnih plesnih srečanjih – festival plesne ustvarjalnosti mladih ŽIVA, ki poteka v organizaciji JSKD Ljubljana. Prav tako se uspešno udeležuje območnih in regijskih plesnih srečanj. Večkrat se je že predstavila na  mednarodnem festivalu plesa v Zadru, na Plesokazu v Požegi in na festivalu plesa v Piranu. Dodatno se še izobražuje na poletnih in zimskih plesnih šolah.

Prejela je tudi srebrno značko Javnega sklada za kulturne dejavnosti, značko Mete Vidmar, za več kot 10 let aktivnega udejstvovanja na plesnem področju ljubiteljske kulture. Poleg vseh plesnih izkušenj je tudi uspešna študentka na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani. V Plesnem društvu Imani poučuje plesne pripravnice in skupine za sodobni ples. Ker je ples njen način življenja, si čas zanj vedno in z veseljem najde.

  

Lokacije vaj

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
+386 70 925 813
imani.pd@gmail.com

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
Slovenija