Tjaša Žveglič


Tjaša Žveglič od leta 2012 v društvu poučuje otroške in mladinske hip hop plesne skupine ter plesne pripravnice -  skupine naših najmlajših, 4 in 5 let starih plesalcev. 
Članica društva je od leta 2007, kot plesalka pa se je takoj podala v ritme hip hopa. S to plesno zvrstjo se je kot mladinka in članica predstavljala tudi kot zelo uspešna tekmovalka na tekmovanjih PZS.

Sedaj s plesnimi skupinami, ki jih poučuje, redno nastopa na dogodkih v organizaciji PD Imani in tudi v organizaciji drugih društev. Je zelo inovativna in ustvarjalna pri postavitvi različnih zanimivih koreografij in pri scenskih postavitvah. Vsako leto je vodja projekta zimskih ali letnih produkcij društva, aktivno pa je tudi vključena v organizacijo dela pri vseh ostalih dogodkih.

Leta 2013 je bila trenerka plesnemu paru, ki je na pokalnih turnirjih skozi celo leto in na koncu leta na državnem prvenstvu v modernih tekmovalnih plesih v hudi konkurenci osvajal odlična mesta.

Redno nadgrajuje svoje plesno znanje z izobraževanji na raznih seminarjih, kjer poučujejo domači koreografi (Aleš Gorišek, Nika Kljun, Michal Rynia, Nastja Bremec, Monika Veselčič …) in v tujini (W.H.E.S. dance convention - Blake Mcgrrath, Camillo Lauricella, J.K. Sanchez …). Udeležila se je mednarodne konference plesne pedagogike v Velenju, ki poteka v organizaciji JSKD RS, saj želi nadgrajevati svoje znanje tako na plesnem kot pedagoškem področju in nadaljevati svojo plesno pot v društvu. 

V plesu neizmerno uživa. Pri delu v skupinah skuša, zraven strokovnega dela, na otroke prenašati tudi pozitivno energijo in ustvarjati dobro vzdušje v skupinah.

Leta 2017 je prejela bronasto značko Mete Vidmar, ki jo posameznikom podeljuje Javni sklad za kulturne dejavnosti RS za najmanj 5 let udejstvovanja na plesnem področju.
Leta 2019 je na slavnostni prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku prejela priznanje Zveze kulturnih društev Brežice. 

  

Lokacije vaj

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
+386 70 925 813
imani.pd@gmail.com

Plesno društvo Imani
Opekarska ulica 10
8250 Brežice
Slovenija