10 let PD Imani

 • Naš jubilej v letu 2017

  Plesno društvo smo ustanovili pred 10. leti z osnovnim namenom spodbujanja in razvijanja ustvarjalnosti na področju plesa in s tem bogatenja kulturnega življenja v svojem ožjem in širšem okolju. Z ustrezno izobraženimi učitelji izvajamo program za predšolske in osnovnošolske otroke ter srednješolsko mladino, v manjšem številu pa so člani društva tudi odrasli. V letošnjem letu je v društvo vključenih 245 plesalcev.

  Poučujemo sodobni ples, džez balet, balet, hip hop, historične plese in kubansko salso. Vsako leto sodelujemo z nastopi na mnogih prireditvah v Posavju in po ostalih krajih v Sloveniji ter tujini, na festivalih plesa, organiziramo štiri produkcije, ustvarimo tudi plesno predstavo, uspešno se udeležujemo regijskih, državnih in evropskih tekmovanj ter območnih, regijskih in državnih revij. 
  Od leta 2013 imamo status društva v javnem interesu na področju kulture.

  V počastitev 10. jubileja bomo izvedli tri plesne predstave:

  - 20. 4. 2017, ob 17.00, Plesno gledališka predstava z naslovom LAHKO NOČ, SLADKE SANJE, MC Brežice. Predstava v izvedbi skupine Sodobni ples 2a, pod mentorskim vodstvom Sare Levičar.

  - 14. 5. 2017, ob 18.00, Plesna trilogija IDENTITETA - DOTIK - PULZ, Dom kulture Brežice. Plesna predstava v izvedbi skupin sodobnega plesa Ka' Bavidas Pelera in Sodobni ples 3 ter hip hop skupine in Alter Ego, v koreografijah
  Rosane Horvat in Sama Marinča.

  - 10. 6. 2017, ob 18.00, SVEČANA PRIREDITEV OB 10. JUBILEJU S PLESNO PREDSTAVO IMANI *, ki bo osrednja prireditev v počastitev 10. jubileja, v izvedbi vseh plesalcev društva in v koreografijah: Rosane Horvat, Sare Levičar, Hedvike Lopatič, Anje Baškovč, Tjaše Žvegli, Katarine Gregorič, Nastje Rajkovič, Špele Krznarič, Samuela Samuela in Sama Marinča.

  Vabimo vas na naše dogodke ob našem lepem jubileju! 

 • Plesno gledališka predstava "Lahko noč, sladke sanje"

 • Plesna predstava: Plesna trilogija DOTIK-IDENTITETA-PULZ

 • Svečana prireditev ob 10. jubileju društva

Stran:

  Lokacije vaj

  Plesno društvo Imani
  Opekarska ulica 10
  8250 Brežice
  +386 70 925 813
  imani.pd@gmail.com

  Plesno društvo Imani
  Opekarska ulica 10
  8250 Brežice
  Slovenija